A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Itt vannak a legújabb kormányzati lépések - élőben a Kormányinfóról

Események

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, Budapest, vásárlás, bevásárlás, idős ember, nyugdíjas, 2020.11.10.
Vágólapra másolva!
A kormány legújabb intézkedéseiről tart tájékoztatót ma délelőtt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül34 bejegyzés
11:02
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan a kormány legújabb koronavírus elleni intézkedéseiről beszél Gulyás Gergely - kövesse élőben az Origón

A kormány legújabb intézkedéseiről tart tájékoztatót ma délelőtt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.  A 10 óra 30 percre meghirdetett Kormányinfó középpontjában várhatóan a kormány legújabb koronavírus elleni intézkedései lesznek. Az online tájékoztatót élő közvetítésünkben követheti.

11:02
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

3927 új koronavírusos beteget találtak Magyarországon

3927 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

EZZEL 126 790 FŐRE NŐTT AZ ITTHON AZONOSÍTOTT FERTŐZÖTTEK SZÁMA.
Meghalt 87 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 2784 főre emelkedett, 29 302-en pedig már meggyógyultak.
AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA 94 704 FŐ.

11:03
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Így működik a koronavírus elleni vakcina, amelyből már decemberben érkezhet Magyarországra

Az előzetes eredmények alapján az emberek több mint 90 százalékát képes megvédeni a Pfizer-BioNTech páros koronavírus elleni védőoltása – jelentette be a két vállalat hétfőn. Több újfajta RNS-alapú vakcina is fejlesztés alatt áll, és úgy tűnik, a Pfizer készítménye lesz az első. Az Európai Unió 300 millió adagra szóló szerződést köt a két céggel, decemberben már Magyarországra is érkezhet a vakcinából. Mik azok az RNS-vakcinák, és miért övezi nagy várakozás a védőoltást?

11:40
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

11:42
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Kiemelkedő az állampolgári jogkövetés

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy mindenkit köszönet illet, hogy a kijárási tilalmat mindenki betartotta. Az állampolgári jogkövetés kiemelkedő. Ha ez tartható, akkor meg lehet állítani a fertőzés felfutását, és képesek lesznek az egészségügyben a kapacitások alatt tartani a betegek számát. 

11:45
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Felkészültebb az ország, mint korábban

Lényegesen alacsonyabb volt a magyar fertőzötti szám, mint az osztrák, amikor ugyanazokat az intézkedéseket bevezette a kabinet - mondta Gulyás. A második hullám súlyosabb, de az ország felkészültebb, mint az első hullám idején. A miniszter szerint mind a lélegeztetőgép, mind a kórházi ágyakat tekintve európai szinten is jól áll az ország.  

11:47
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Nagy eredményt hozhat, ha sikerül betartani a szabályokat

Egy rendkívüli helyzetben vagyunk, és 30 éve most kellett másodjára rendkívüli jogrendet hirdetni - mondta Gulyás. Mindenki türelemmel viseltessen, mivel a kormánynak is gyors választ kell adni, de a szabályok összességében világosak. Nehéz ezeknek a szabályoknak a betartása, de a kormány abban bízik, ha 30 napig sikerül ezeket betartani, akkor egy sokkal jobb időszak következik. 

11:48
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Felkészült az ország

Magyarország mindent megtett, hogy az ország a járványügyi helyzetre felkészüljön - mondta Gulyás. 

11:49
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Az Országgyűlésnek is dolgoznia kell

Gulyás szólt arról is, hogy a rendkívüli jogrend során az Országgyűlés ellenőrizni tudja a kormányt. A munkavállalást nem korlátozzák a mostani szabályok, így az Országgyűlésnek is dolgoznia kell, és rendes törvényalkotási munkát kell végeznie - tette hozzá. 

11:52
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Összesen 25 ezer aláírás kell egy országos listához

A választási törvény módosításáról azt mondta, hogy annak semmi köze nincs az ellenzéki pártok indulásához. Gulyás közölte, hogy az ellenzék, vagy egy, vagy két listával indul majd, így a mostani módosítás nem érinti őket. Szerinte az, hogy 106 körzetből 50 körzetben 500 aláírást összegyűjtsön egy párt, az megfelelő mérték, hogy az országos listaállítással járó pénzt megkapják. Összessen 25 ezer aláírás kell egy országos listához. 

11:54
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

6,5 millió vakcinát kaphatunk az uniótól

Minden iskolai dolgozót tesztelnek - mondta kérdésre Gulyás. Magyarország 6,5 millió vakcinára tarthat igényt az uniótól az eddig megkötött szerződés alapján. A kormány mindezek mellett megpróbál más oltóanyagokat is beszerezni, amelyek alkalmasak a védekezésre. 

11:57
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Az intenzív kapacitás 4072 ágy Magyarországon

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a kormány mindig meghozza azokat az intézkedéseket, amik a vírus terjedésével szükségesek. Szólt arról is, hogy az intenzív kapacitás 4072 ágy Magyarországon. 

12:00
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Vállalhatnak másodállást az orvosok

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az orvosok jogállását rendeletekben rendezi majd a kabinet, és ezeknek a szabályoknak a kialakításában is részt vesz majd az orvosi kamara. Az új jogviszonyban a betegek és a kórházak is joggal várják el, hogy az idejük jelentős részét a kórházakban töltsék, de lesz lehetőség másodállásra is.  

12:04
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Uniós bírósági döntést ültet jogszabályba a kormány

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy nem lehet korlátozni azt a jogot, hogy valaki lemondjon az őt érintő választási titkossági jogról. Mindenki szabadon rendelkezhet arról, hogy nyilvánosságra hozza a szavazatát - tette hozzá. Mindez egy uniós bírósági döntés eredményeként kerül be a magyar szabályozásba. 

12:06
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ez az uniós eljárás elfogadhatatlan

Gulyás kérdésre azt mondta, elfogadhatatlan, hogy az uniós szerződéseket lopakodó módon akarják felülírni az unióban. Itt a zsarolási jogról van szó, és nem jogállamisági döntésről. Az a szabályozás, amit a német elnökség akar, azt jelenti, hogy Brüsszelben dőlhetnek el a döntések - tette hozzá. 

12:08
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Érthetetlen, miért nem jelölnek más képviselőt Korózs helyére

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy sehol a világon nem lehetne vitát nyitni arról, hogyha egy egészségügyi válsághelyzetben az egészségügyi bizottság vezetője kamuvideót gyárt, akkor le kéne mondania. Semmilyen hitelessége nincs egy ilyen parlamenti képviselőnek, és érthetetlen, hogy az ellenzék, miért nem jelöl más embert. 

12:12
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Az egészségügy állja a sarat

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az egészségügy állja a sarat, és ennek fényében hoznak döntéseket. Számtalan olyan ország van, ahol nem bírta a nyomást a rendszer - tette hozzá. Az ápolók és orvosok mindent megtesznek. 

12:14
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

A különféle határidőket ismételten meghosszabbítják majd

A temetésre szállodába érkezők nem számítanak üzleti útra érkezőknek - mondta kérdésre Gulyás. Az állammal kapcsolatos határidők esetében újabb hosszabbítás lesz - mondta kérdésre Gulyás. 

12:15
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Fake news, hogy az állam kipótolja a focisták fizetését

Egy álhír, hogy a focisták fizetését kipótolja az állam - mondta kérdésre Gulyás. Bruttó 240 ezer forintig lehet a bér felét megtéríttetni. 

12:18
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Most is zajlanak eljárások a 2018-as visszaélések miatt

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a 2018-as választáson történt finanszírozási visszaélések miatt ügyészségi eljárások folynak. Korábban sem maradt következmények nélkül, ha valaki visszaélt a kampánytámogatásokkal.  

12:20
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Szükséges volt egy új közpénz definícióra

Gulyás kérdésre közölte, hogy szükséges volt egy meghatározott közpénz definícióra. A kormánnyal nem szimpatizáló, de meglehetősen laikus jogászok is úgy fogalmaznak, hogy az állam részét képezik az önkormányzatok és a nemzeti bank is. 

12:22
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás bármilyen vakcinával beoltatná magát

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy veszélyhelyzetben gyorsabban lehet engedélyezni a vakcinákat. Jó, hogy önkorrekcióra képes volt az Európai Bizottság - tette hozzá. Gulyás elmondta, hogy bármilyen vakcinával beoltatná magát. 

12:24
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Csak ebben az esetben rajzolják át a választókerületeket

Gulyás kérdésre azt mondta, a választókerületek esetében csak akkor módosítanak, ha az ellenzéki pártok ezt kívánatosnak tartják. 

12:27
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Az országnak nem kell a Next Generation alap

Semmilyen formában nem érinti a vagyonkezelő alapítványok gazdálkodását a most benyújtott alaptörvény-módosítás - mondta kérdésre Gulyás. A miniszter kérdésre azt mondta, hogy az ország megvan a Next Generation alap nélkül is, mivel az ország fel tud venni maga is pénzeket külföldről. A jogállamisághoz nem lehet kötni ezen alap pénzeit sem - tette hozzá. 

12:30
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: A demokráciaexport nagyon veszélyes, mivel lehet, nagyon kevés marad otthon

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy minden új kormánynak meg kell adni az esélyt, hogy közös célokat találjunk, így a Joe Biden kabinettel is. Ha olyan szabálytalanságok lettek volna a magyar választásokon, mint most az amerikain, akkor egy demokrata adminisztráció nagyon éles kritikákat fogalmazott volna meg. A demokráciaexport nagyon veszélyes, mivel lehet, nagyon kevés marad otthon - tette hozzá.   

12:35
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

„Amíg polgári kormány van hatalmon, addig nem lesz migráció Magyarországon”

Amíg polgári kormány van hatalmon, addig nem lesz migráció Magyarországon - mondta kérdésre Gulyás. A miniszter arról is beszélt, hogy a DK egy olyan párt, ami a valós jogállami viszonyokat egy napig nem veszi komolyan, ha hatalomra kerül. Jó példa erre az orosz titkosszolgálat beengedése Magyarországra - tette hozzá. 

12:38
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Az alaptörvény-módosítás és a rendkívüli jogrend között nincs összefüggés

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az egészségügyi ellátás minőségének a fenntartása érdekében hoztak korlátozásokat. Az alaptörvény-módosítás és a rendkívüli jogrend között nincs összefüggés - mondta Gulyás. 

12:41
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Ez szolgálja a gyermek testi-lelki fejlődését

Egy gyereknek a testi-lelki fejlődését egy apa és egy anya szolgálja - mondta kérdésre Gulyás. Éppen ezért, hogyha valaki egyedülálló, akkor miniszteri engedéllyel lesz örökbe fogadható egy gyermek. 

12:43
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Régóta készültek az alaptörvény-módosítások

Már hetekkel ezelőtt készültek, és a múlt héten kész voltak azok az alaptörvény-módosítások, amiket november 10-én benyújtott a kabinet. A benyújtás oka időbeli szorítás volt - mondta kérdésre Gulyás. 

12:47
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Ennyi bért vállal át a kormány

Minden ország víruskezelési gyakorlatát figyeli Magyarország, de az osztrák mintát különös figyelemmel követjük - mondta kérdésre Gulyás. A bér kétharmadát fizeti ki a kormány a szállás- és vendéglátóhelyen dolgozóknak. 

12:49
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Nem döntött a kabinet az óraátállításról

Nincs még döntés az óraátállítás ügyében - mondta kérdésre Gulyás. 

12:51
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Az engedélyeztetési eljárás mindig ugyanaz

Minden vakcina esetében ugyanaz engedélyeztetés eljárás érvényben van, nincs semmiféle kivétel - mondta kérdésre Gulyás. 

12:56
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért nem kell hálapénz

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy miután a kormány a legnagyobb emelést fogadta el az egészségügyi béremelésnél, ezért többen fognak jobban járni, mint korábban a hálapénzes rendszerben. 

12:57
november 12, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!