A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés
08:12
november 13, 2020
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

08:12
november 13, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az a fontos, hogy legyen többfajta vakcina - videó

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Orbán Viktor miniszterelnök felhívta a karanténban lévő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert.

 

08:12
november 13, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely: Az egészségügy lényegesen felkészültebb a második hullámban

A kormány szerdai ülésén hosszan foglalkozott a járványügyi helyzettel. Az első nap tapasztalatai után csak köszönetet tudunk mondani mindenkinek, az állampolgári jogkövetés kiemelkedő - jelentette ki Gulyás Gergely csütörtökön a Kormányinfón. Az alaptörvény-módosításról azt mondta, hogy ha a polgároktól elvárják, hogy tegyenek eleget munkavállalási kötelezettségeiknek, ugyanez elvárható az Országgyűléstől is, a képviselőknek is ugyanúgy meg kell dolgozniuk a fizetésükért, mint bárki másnak - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Kiderült az is, hogy baloldali álhír volt, hogy az állam kipótolja a focisták fizetését.

08:25
november 13, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: COVID 2/3. Operatív törzs

08:31
november 13, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a miniszterelnöki interjú. 

08:35
november 13, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Büszkék lehetünk a fiainkra

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy sokat nem aludt a tegnapi meccs miatt, de végre történt valami jó. Büszkék lehetünk a fiainkra, mert harc volt, és nagy dolog a vikingeket legyőzni egy ilyen harcban - mondta a kormányfő. 

08:37
november 13, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Minden élet számít

Orbán Viktor közölte, hogy a korlátozások esetében Ausztria volt a minta. Minden technikai eszköz rendelkezésre áll a védekezéshez, de orvos és ápolónő annyi van, amennyi. Ha nem lett volna semmi lépés, akkor vészesen megközelítjük azt a határt, amikor már nem lehet elégséges ellátást nyújtani. A kormányfő szerint jó ütemben, kellő pontossággal hozták meg ezeket a döntéseket. 99 százalék az esélye annak, hogy az egészségügy képes lesz működni - tette hozzá. Senkiről sem akarunk lemondani. 

08:39
november 13, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: 6690 ember van kórházban és 518-an vannak lélegeztetőgépen

Orbán Viktor elmondta azt is, hogy 6690 ember van kórházban és 518-an vannak lélegeztetőgépen. Sok diákot mozgósítottak, így a műszaki egyetem diákjai viszik ki a medikusokat mintavételre - ismertette a kormányfő. Akik eddig munkába álltak, azokról csak jót lehet mondani, megemelem a kalapot az egyetemisták előtt is - mondta a kormányfő. 

08:41
november 13, 2020
Vágólapra másolva!

Ennyi óvodát és általános iskolát zártak be

A kormányfő szólt arról is, hogy a 2950 óvodából 208-at zártak be. Több mint 2500 általános iskola van, és ennek közel 10 százalékában van digitális oktatás. 

08:44
november 13, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A vakcina már a horizonton van

Orbán Viktor közölte, hogy Magyarországon nagyon szigorúak a gyógyszerek forgalomba hozása. Nálunk az nem fordulhat elő, hogy valaki a rossz gyógyszer miatt betegszik meg, de a rugalmasság és a szigor közötti egyensúly megtalálása nem könnyű egy-egy gyógyszer engedélyezése során - mondta a kormányfő. Nem szabad politikai ügyet csinálni a vakcinából, és mivel nem lesz kötelező, ezért mindenki eldönti, hogy beoltatja-e magát - tette hozzá. A vakcina már a horizonton van. 

08:46
november 13, 2020
Vágólapra másolva!

Előbb-utóbb minden járvány megszűnik

Különböző elméletek léteznek arról, hogy mi várható a járvány további részében. Előbb-utóbb megszűnnek a járványok, és a kérdés, hogy ezzel a mostanival, mi alakul majd - mondta Orbán Viktor. 

08:48
november 13, 2020
Vágólapra másolva!

Az elvitelre kerülő ételek esetében 5 százalék lesz az áfa

A kormány meghozta azokat az intézkedéseket, amiket a korlátozások miatt súlyosan érintett ágazatok viselnek - mondta a kormányfő. Ezek áthidaló lépések. Az elvitelre kerülő ételek esetében 5 százalék lesz az áfa - jelentette be a kormányfő. A gazdasági növekedési munkacsoport is működik, várhatóan adócsökkentő lépések jöhetnek majd, ami segíti a vállalkozásokat - mondta a kormányfő. 

08:50
november 13, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: 2021-ben érezhető mértékű adócsökkentés kell

Orbán Viktor szerint, ha nem csökkentenek adót, akkor nem lesz munkahely. 2021-ben érezhető mértékű adócsökkentés kell - tette hozzá. 

08:52
november 13, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A magyarok pénzét nem lehet elvenni

Orbán Viktor szólt arról is, hogy sok leágazása van az uniós vitáknak. Sok levelet írtam, lassan Tolsztoj-regényhősnek érzem magam. 

A magyar álláspont világos, és ugyanazt mondom most is, mint nyáron - tette hozzá. Az Országgyűlés leütött néhány cöveket, és ezt eddig is betartottam, és be is fogom tartani. Orbán Viktor Merkellel tárgyalt csütörtökön, és közölte vele, a magyarok pénzét nem lehet elvenni, a gazdaság működni fog. 

08:55
november 13, 2020
Vágólapra másolva!

"Ha ezt elfogadjuk, akkor az EU-ból Szovjetuniót csinálunk"

Ha elfogadjuk ezt a jogszabályt, amit az EP és a német elnökség kidolgozott, akkor az Európai Unióból Szovjetuniót csinálunk - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint ez a tervezet ideológiai alapon akar zsarolni országokat, és nem lehet fellebbezni. Miután nekünk ez meggyőződésünk. Régen a kommunista világban ezt szovjetellenes tevékenységnek hívták. Az alapegysége az uniónak a tagállamok, és nem a parlament és a bizottság.   

08:57
november 13, 2020
Vágólapra másolva!

Magyarország meg tudja oldani a problémáit

Most nem erről kellene beszélni, hanem a koronavírus-járvány elleni védekezésről, és a gazdaság újraindításáról kell beszélni. Azokban az országokban, ahol 100 százalék felett van az államadósság, ott hamar gond lehet. Mi megtudjuk oldani a problémáinkat, mivel tegnap is 2,5 milliárd eurót vettünk fel a pénzpiacokról - közölte Orbán Viktor. 

08:58
november 13, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!