A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés
08:02
november 27, 2020
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

08:03
november 27, 2020
Vágólapra másolva!

Ezek lehetnek a legfőbb témák

Az elmúlt napok alapján valószínűleg a járványhelyzet aktualitásai, illetve az uniós költségvetés körüli vita és a tegnapi magyar-lengyel miniszterelnöki találkozó lehetnek a kulcsfontosságú témák, emellett a gazdaság kilátásai is szóba kerülhetnek.

08:04
november 27, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem tehetem ki Magyarországot annak a kockázatnak, hogy olyat kényszerítsenek a magyar emberekre, amit nem akarnak

Sem Lengyelország, sem Magyarország nem fogad el olyan javaslatot, amelyet a másik elfogadhatatlannak tart - erről állapodott meg Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki. A politikai feltételekkel kapcsolatos jogszabályok megalkotása nem szükséges a válságkezeléshez, a költségvetéshez szükséges szavazataink viszont nélkülözhetetlenek és megkerülhetetlenek – mondta Orbán Viktor.

08:30
november 27, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

08:32
november 27, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: COVID 2/17. Péntek. 5:58 Operatív Törzs

08:36
november 27, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem szabad politikai kérdéseket a válságkezelési kérdésekkel összekötni

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt a vétó kapcsán, hogy mindent megfontoltak, mindent meggondoltak. Már júliusban jelezték, hogy többen nagy bajban lehetnek a második hullámban, főleg gazdasági téren. Minden politikai vitát félre kell tenni, mondta egy másik tábor, míg a másik oldal összekötötte volna a politikai kérdéseket a költségvetési ügyekkel. Most ősszel nem kellett volna engedni az EP-képviselőknek, és nem kellene ragaszkodni ahhoz, hogy politikai kérdéseket válságkezelési eszközökkel összekössenek. 

08:38
november 27, 2020
Vágólapra másolva!

Nagy perspektíva van a közép-európai térségben

Mi meg fogjuk tudni a védeni a nemzeti szuverenitásunkat, meg tudjuk védeni az országainkat a bevándorlástól. Nagy perspektívát látunk a közép-európai államokban - mondta a kormányfő. Most kiderült, hogy együtt erősebbek vagyunk, mint külön-külön. Ma a közép-európai államok újjászületése az egyik legfontosabb folyamat. 

08:41
november 27, 2020
Vágólapra másolva!

"Sorosnak semmilyen befolyása nem lehet az európai kérdésekre"

Orbán Viktor közölte, hogy a magyar és a lengyel szavazat nélkül nem lesz Új Generáció alap és hétéves költségvetés. Nem akarok kompromisszumot kötni, hanem egy megoldást kell találni erre a helyzetre. A bajba jutott államoknak minél hamarabb oda kell adni a pénzügyi alapokat - mondta a kormányfő. Ez egy szilárd pozíció - tette hozzá. Az EP és a Soros-hálózat úgy gondolta, hogy a jogállami kérdéseket kötnék a költségvetési kérdésekhez. Orbán szerint nem lehet minket pénzzel megvásárolni, ha szabadságról és a szuverenitásról van szó, akkor nem térünk el a szándékainktól. A háttérben Soros György szövi a szálakat. Nem egészen érthető, hogy miért kell komolyan venni Soros szavait, ha amerikai állampolgár, és semmilyen befolyása nem lehet európai kérdésekre. 

08:43
november 27, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez a baloldali sajtószabadság

Csak az lehet Brüsszelben jogállam, aki beengedi a migránsokat - mondta a kormányfő. Ha a német elnökség nem enged az Európai Parlamenttől jövő nyomásnak, akkor nem alakul ki ez a helyzet. Ez a baloldali sajtószabadság - mondta Orbán Viktor annak kapcsán, hogy a Project Syndicate nem hozta le a válaszcikkét. 

08:45
november 27, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Magyarország a magyaroké

Brüsszel fordítva ül a lovon a bevándorlást illetően, mivel a bevándorlás nem megoldás, hanem maga a probléma - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint a fő kérdés a közép-európai térségben, hogy ne legyünk bevándorlóország. Ha egy országban 8-10 százalék lesz a bevándorló, akkor már csak arról lehet beszélni, hogyan éljenek együtt - tette hozzá. A nyugat-európai hazafiak úgy érzik, hogy napról napra csúszik ki a talaj a lábuk alól. Nekünk nincsenek ilyen problémáink, így el kell kerülni azt a helyzetet, hogy bevándorlóország legyünk. Magyarország a magyaroké - tette hozzá. 

08:47
november 27, 2020
Vágólapra másolva!

"Ne vegyük át a multikulturális társadalmat"

Orbán Viktor szólt arról is, hogy semmiképpen ne nyugatosodjunk úgy, hogy átvesszük a multikulturális társadalmat. 

08:50
november 27, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az egészségügy állni fogja a sarat

Két csatatér van most: a kórházak és az iskolák. A kórházakban életet, az iskolákban a munkahelyeket védjük - mondta a kormányfő. A kórházakban nincsenek bíztató jelek, most mindenkit kitartásra biztatok, mivel a korlátozásokból még két hét van. Összességében egyre többen vannak kórházban, és hamarosan el fogjuk érni a 10 ezres számot is - mondta a kormányfő. Az egészségügy állni fogja a sarat - tette hozzá. 

08:51
november 27, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Folytatódni fog a célzott tesztelés

Az iskolákban zajlik a célzott tesztelés. Jövő hét elején általános kép lesz, de folytatódni fog a tesztelés - mondta a kormányfő. A kormányfő kiemelte, hogy a medikusok is nagy segítséget nyújtanak. 

08:54
november 27, 2020
Vágólapra másolva!

Regisztráció indulhat a védőoltásra

A kormányfő arról is beszélt, hogy az oltási tervet már hetekkel ezelőtt kidolgoztuk. 13 ezer helyszín lesz, ahol a tömeges oltás megtörténik majd. December-január környékén kell bevezetni azt az oltási tervet, amikor még kevesebb vakcina érkezik majd, mint amennyi az igény. A torlódás elkerülése érdekében előjegyzésbe vehetik majd magukat az embereket, ez a program a jövő héten indulhat. Levélben és interneten lehet majd regisztrálni - mondta a kormányfő

08:55
november 27, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Senki ne fizessen be síutakra

Orbán Viktor a karácsonyi intézkedésekről azt mondta, hogy Nyugaton többen zárnának a síszezonban. Arra kérte az embereket, ne fizessenek be nyugati síutakra. Természetesen senkit sem lehet bezárni, de amikor hazaérnek, akkor nagyon komoly karanténkövetkezmények lesznek, mivel a sízések voltak a legfőbb gócpontok. 

08:57
november 27, 2020
Vágólapra másolva!

8-10 nap múlva lesz döntés erről

Az Operatív Törzs egyelőre nem tudja megmondani, milyen szabályok lesznek karácsonykor. Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni. 8-10 nap múlva fog a kormány dönteni erről - zárta a kormányfő. 

08:57
november 27, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!