A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNNagy Bernadett
11:30BirkózásReetika Reetika-Bernadett Nagy
HUNMuszukajev Iszmail
12:20BirkózásIszmail Muszukajev-Ernazar Akmataliev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés
08:08
február 19, 2021
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

08:08
február 19, 2021
Vágólapra másolva!

Erről kérdezi a kormány a magyar embereket

Szerda este elindult a legújabb, immáron az újabb konzultáció, ezúttal az élet újraindításáról. A magyarok arról mondhatják el a véleményüket, hogy az újraindítást ők hogyan képzelik el, fokozatosan, vagy esetleg egy lépésben. Arról is kérdezi a kormány az állampolgárokat, hogy akik beoltatják magukat, és ezáltal rendelkezni fognak védettségi igazolvánnyal, azok kapjanak-e felmentést egyes korlátozások alól, továbbá mi legyen az este 8 órai kijárási tilalommal. Szó esik a konzultációban az éttermek és szállodák esetleges újranyitásáról, a sport helyzetéről, a fesztiválokról, a koncertekről, illetve a külföldiek Magyarországra történő belépésének védettségi igazolványhoz való kötéséről. A magyar kormány ezekben a lényeges kérdésekben közösen kíván dönteni az emberekkel, ezért fontos, hogy minél többen kitöltsék a konzultációt.

08:09
február 19, 2021
Vágólapra másolva!

Újabb oltóanyag-szállítmány érkezett az AstraZenecától Magyarországra

Újabb adag oltóanyag érkezett az oxfordi AstraZenecától Magyarországra csütörtök este. Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján azt mondta, a 88 ezer adag helyett azonban csak 83 500 adag érkezik az AstraZenecától, ami 41 750 ember oltására lesz elég. Ezt a mennyiséget jövő héten tervezik kiszállítani a háziorvosokhoz.

08:11
február 19, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor az Operatív Törzs ülésén

08:31
február 19, 2021
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

08:35
február 19, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Egy veszélyes pillanatban vagyunk

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy 3093 új fertőzött volt csütörtökön. 4024-en voltak kórházban. Egy veszélyes pillanatban vagyunk, egyszerre van vakcina, és megkezdődött a konzultáció, és közben a harmadik hullám is zajlik - tette hozzá. Versenyfutás van az oltások és a harmadik hullám között.

08:37
február 19, 2021
Vágólapra másolva!

20 ezer beteget tudnának ellátni a kórházak

Orbán Viktor az ápolók napján köszöntötte az egészségügyi dolgozókat. A magyar egészségügy fantasztikus teljesítményt nyújtott az elmúlt egy évben - tette hozzá. Rengeteg ember életét megmentették, az egészségügy bírni fogja. Ha 20 ezer embernek kellene covidos ellátást biztosítani, akkor képes lenne erre az egészségügy".

08:39
február 19, 2021
Vágólapra másolva!

Jól vizsgázott a magyar egészségügy

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy egyáltalán nem könnyű szakszerűen beöltözni a covidos osztályokon, katonai precizitás szükséges. Nagyon sokat tanultam én is ebben a helyzetben, és ez a jövőben még inkább így lesz - tette hozzá. A tanulás nem a fiatal életkorhoz tartozik, a magyar egészségügy a rátanulásban jól vizsgázott.

08:41
február 19, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Mindenki regisztráljon oltásra!

391 ezer egyszer már beoltott személy van most, de ez majd fel fog futni március elején 1,225 millióra - mondta a kormányfő. Április elejére 2 millió 582 ezer beoltott személy lesz - mondta Orbán Viktor. Mindenkit arra biztatott, hogy regisztráljon.

08:43
február 19, 2021
Vágólapra másolva!

Húsvétra eljuthatunk oda, hogy aki regisztrált, az be lesz oltva

Orbán Viktor elmondta, hogy mindenki átgondolt döntést hozzon. Húsvétra eljuthatunk oda, hogy aki regisztrált, az be lesz oltva. Magyarországon van a legtöbb oltásra alkalmas vakcina az unióban - mondta a kormányfő.

08:45
február 19, 2021
Vágólapra másolva!

Már novemberben lehetett látni ezt a helyzetet

Orbán Viktor szólt arról is, hogy már novemberben lehetett látni, hogy ugyanolyan helyzet alakulhat ki a védőoltások tekintetében, mint a védőeszközök piacán. Novemberben lehetett látni már, hogy vakcinaverseny lesz, ezért kezdtünk el tárgyalni az oroszokkal és a kínaiakkal - tette hozzá. Orbán Viktor szerint vállalni kellett a különutas kockázatot, de azóta már más országok is rájöttek, hogy nekik is kell. Már a németektől kezdve mindenki az orosz vakcina beszerzésén gondolkozik.

08:48
február 19, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Most a baloldal túlságosan messzire ment

Jól haladok - idézte Orbán Viktor Müller Cecíliát annak kapcsán, hogy mikor lehet oltani a kínai vakcinával. Ha a baloldal úgy gondolja, hogy sikertelen lesz a jobboldali járványkezelés, akkor hatalmi szempontból ezt a politikát választják - mondta a kormányfő. Most a baloldal túlságosan messzire ment - tette hozzá.

08:50
február 19, 2021
Vágólapra másolva!

"Ha letörjük a harmadik hullámot, akkor jöhet az újranyitás"

Az újraindítás minden döntéséért a kormány vállalja a felelősséget - mondta a kormányfő. Szólt arról is, hogy a nemzeti konzultáció révén fontos minél több ember véleményének a megismerése, és azoknak a beépítése a döntésekbe. Ha letörjük a harmadik hullámot, akkor jöhet az újranyitás - tette hozzá.

08:51
február 19, 2021
Vágólapra másolva!

Egy nap alatt 120 ezren töltötték ki a konzultációt

Orbán Viktor elmondta, hogy egy nap alatt 120 ezer ember töltötte ki a nemzeti konzultációt, ezért is sértő a baloldal viselkedése.

08:54
február 19, 2021
Vágólapra másolva!

Össze kell kötni Magyarországot Lengyelországgal

Orbán Viktor elmondta a visegrádi négyek együttműködéséről, hogy az már a 14. században megkezdődött. Ha 600-700 éve kikényszerítették az európai viszonyok a közép-európai együttműködést, akkor ez azt mutatja, hogy nem a vezetőkön múlik. Szlovákiának stratégiai súlya, Lengyelországnak pedig tőkesúlya van - tette hozzá. Alapvető magyar gazdasági érdek, hogy közvetlenül össze tudjuk kötni a magyar és lengyel gazdaságot minél szélesebb vonalakon. Ezeknek az útvonalaknak a megépítése az alapja a közép-európai sikereknek".

08:57
február 19, 2021
Vágólapra másolva!

Egyre fontosabb a visegrádi együttműködés

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a közép-európai országok Németország első számú gazdasági partnerei. Van teljesítményünk, a leggyorsabb technológiai fejlődés itt van, és itt a legalacsonyabb a munkanélküliség - tette hozzá. A kormányfő szerint a nyugatiak biztonságban érezhették magukat, mert a magyarok és a lengyelek pajzsok voltak, de most megváltozott a helyzet a migráció miatt. A kulturális nyomás most nem Közép-Európa felől érkezik - fogalmazott.Nyugat-Európa biztonsága még mindig az unió külső határaitól függ".

08:59
február 19, 2021
Vágólapra másolva!

Vége a kormányfői interjúnak

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!