A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Itt vannak a legújabb hírek a koronavírus-járvány elleni védekezésről – élőben a Kormányinfóról

Események

koronavírus, illusztráció, covid 19, Budapest, járókelő, maszk
Vágólapra másolva!
Csütörtökön megtartja szokott tájékoztatóját Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül37 bejegyzés
10:42
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Kormányinfó

10.30 után kezdődik a Kormányinfó Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel.

10:43
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

8312 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 149 557 fő a beoltottak száma, ebből 327 428 fő már a második oltását is megkapta. 8312 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 489 172 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 172 többségében idős, krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 16 497 főre emelkedett. 

10:44
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Közel háromszor olyan gyorsan zajlik az oltás Magyarországon, mint az EU-ban

Az elmúlt két hétben az eddiginél is jobban felpörgött a magyar oltási kampány, aminek köszönhetően mostanra az Európai Unión belül Magyarország a második helyen áll lakosságarányosan a beadott vakcinákat tekintve, de világviszonylatban is kimagasló helyet foglalunk el, olyan országokat megelőzve, mint Norvégia, Belgium, Németország és Ausztria, valamint egyre inkább lehagyjuk az uniós átlagot is. Az elmúlt két hétben pedig Magyarországon oltották be lakosságarányosan a legtöbb embert, köszönhetően a kínai és az orosz vakcinának. Az oltási procedúra hatékony megszervezése miatt Magyarországon április elsejéig 2,5 millió, május elsejéig pedig összesen 4,5 millió ember juthat hozzá a vakcinához.

11:46
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

11:48
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Csak egy jó hírt mondott Gulyás

Gulyás Gergely elmondta, hogy csak a járvány elleni védekezéssel foglalkozott a kormány. A harmadik hullám felfutó szakaszban van, szerdán több mint 8000 fertőzöttet regisztráltak. Csak és kizárólag a kontaktusok számának a csökkentésével lehet megakadályozni a harmadik hullám felfutását - tette hozzá. Az oltások az egyetlen terület, ahonnan jó híreket tudnak mondani. 1,1 millió embert oltottak be, és 327 ezren a második oltást is megkapták. 

11:50
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Már egymillió kínai vakcina érkezett

Magyarország lakosságarányosan 0,6 százalékot olt be egy napon, míg az uniós átlag 0,2 - mondta Gulyás. Felhívta a figyelmet arra, hogy a német sajtó is elismerően írt a magyar teljesítményről. Ehhez oltóanyagra és regisztrációra van szükség, 450 ezer kínai vakcina érkezett, így Kínából már egymillió vakcina érkezett. Húsvétig sor kerülhet az idősek beoltására - tette hozzá. Több százezer idős ember van, aki még nem regisztrált - mondta Gulyás. Őket is regisztrációra kérte, és külön levelet kapnak azok, akik nem regisztráltak. 

11:52
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Gyurcsány fejezze be az oltásellenes kampányt

Gulyás Gergely elmondta, hogy Gyurcsány fejezze be az oltásellenes nyilatkozatokat és aláírásgyűjtést. A vakcinákkal kapcsolatos félelemkeltés miatt egyesek nem oltják be magukat, és ezért akár meg is halhatnak. A kormány felelőssége is nagy, de az ellenzéké is - tette hozzá. A brit mutáns a fiatalabb korosztálynál is súlyosabb tüneteket okoz, de a kórházban kezeltek 80 százaléka 60 év feletti. 

3,2 millióhoz közelít a regisztrációk száma. 

11:55
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Nyilvánosak lesznek a kínai és orosz vakcinaszerződések

60 százalékos átoltottsági aránynál lehet nyájimmunitásról beszélni - mondta Gulyás. A vakcinabeszerzésekről azt mondta, hogy Magyarország kötött szerződést kínai és orosz vakcinákra, és ezen szerződések 24 órán belül nyilvánosak lesznek. Gulyás közölte, hogy a brüsszeli vakcinaszerződések esetében a tagállamok számára tilos nyilvánosságra hozni a szerződéseket. 

11:58
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Levelet ír Brüsszelnek Gulyás

Ha mindenki kér oltást, akkor négymillió adag vakcina marad, ha minden vakcina beérkezik - mondta Gulyás. Az EB illetékes tagjához fordul Gulyás, hogy az uniós szerződések nyilvánosak legyenek. Ha a nyilvánosság Kína és Oroszország számára sem sérelmes, akkor az EU számára kell annak lennie - tette hozzá. Gulyás elmondta, hogy először a bizottság kap információt a vakcinagyártóktól, és ezt követően tudja értesíteni az érintett tagállamokat. 

12:00
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Ezek a cégek is megkaphatják a 10 milliós hitelt

Az elmúlt héten hatályba lépett intézkedések a szolgáltató szektorban jelentenek nehézséget - mondta Gulyás. A kormány minden rendelkezésre álló eszközzel segíteni fog, így a bértámogatás minden érintett szektorban ki lesz fizetve márciusra. Az érintett szolgáltató cégek is jogosultak a 10 millió forintos újraindítási hitelre - mondta a miniszter. 

12:02
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Félmilliós pluszban vagyunk

Az eddig kifizetett bértámogatások összege 50,6 milliárd forint volt, és eddig 50,8 milliárd forintot fizettek ki. Tudjuk, hogy mindenki a türelmének a végén van - mondta Gulyás. A miniszter bízik benne, hogy az oltások révén le lehet győzni a járványt. Eddig félmillióval több embert tudtunk beoltani a keletről beszerzett vakcinákkal. 

Minden szállítmányt előjegyeztünk, és vásárolunk belőle, ami júliusig megérkezik - tette hozzá. 

12:05
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Gyurcsányék a gyűlöletkeltésre építenek

Még a DK nem létezett, amikor a vezetői a magyar-magyar kapcsolatokban a gyűlöletkeltésre építettek. Ez elfogadhatatlan - mondta Gulyás. Az jogosult oltásra, aki Magyarországon tb-kártyával rendelkezik. A magyar állampolgárság nem keletkeztet tb-jogviszonyt - mondta a miniszter. A DK a gyűlöletkeltés és a hangulat fokozása miatt tesz valótlan kijelentéseket. 

12:07
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

"Fejezze be a DK a vakcina elleni aláírásgyűjtést"

Gulyás Gergely megismételte, hogy a DK fejezze be az aláírásgyűjtést a kínai vakcina ellen. Ha a baloldalon belefér, hogy Czeglédy Csabát indítsák, akit jogerősen elítéltek, akkor az az ő dolguk - tette hozzá. 

12:10
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Brüsszel álljon a nyilvánosság oldalára

Az Európai Bizottság megsértette a lisszaboni szerződét azzal, hogy egy vakcinaszerződés kapcsán csak részleteket közölt. Itt az idő, hogy minden szerződés teljesen nyilvános legyen - mondta Gulyás. Az uniós vakcinabeszerzések árát a bizottság hozza nyilvánosságra. Az orosz vakcina esetében 17 euró két oltás ára, míg a kínai vakcina esetében 31,5 euró egy oltás ára. 

12:13
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

400 új orvos is belépett a rendszerbe

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az ellenzék is támogatta az új egészségügyi jogviszonyról szóló szerződést. Megszünteti a hálapénz rendszerét és jelentős fizetésemeléssel jár. 96,3 százaléka írta alá az egészségügyi dolgozóknak. 727 olyan orvos volt, aki nem írta alá a szerződést, de 400 új belépő is van - tette hozzá. Az új jogviszony elfogadottsága jól láthatóan magas. 

12:15
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Nagy ritkán tettek kivételt az oltási tervben

A vírus a legidősebbekre a legveszélyesebb, ezért az oltási tervben csak nagy ritkán tettek kivételt - mondta kérdésre Gulyás. A Miniszterelnökség vezetője egy másik kérdésre azt mondta, hogy tudták eddig is, hogy a Momentum eltörölné a jelenlegi családtámogatási rendszert. Addig marad érvényben ez a családtámogatási rendszer, amíg a mostani kormány van. Gulyás közölte, hogy jövő héten döntenek a további járványügyi lépésekről. 

12:17
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Érettségi kérdések

Tavalyi évben sikerült úgy lebonyolítani az érettségit, hogy veszélyhelyzet volt. Gulyás bízik benne, hogy az érettségi időpontjára sikerül letörni a harmadik hullámot. Az akkori vírushelyzet alapján lesz döntés arról, hogy csak írásbeli lesz-e, vagy lesz szóbeli is. 

12:18
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Szputnyikot kapott Gulyás

Gulyás Gergely Szputnyik V vakcinát kapott. 

12:21
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ennél fontosabb most a vírus elleni védekezés

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a kormány alapvetően a vírus elleni védekezéssel van elfoglalva, és nem azzal, hogy milyen frakcióba tartozzanak az Európai Parlamentben. Több féllel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök.  Szeretnének egy olyan európai jobboldali pártot, amely demokratikus alapon működik, szélsőségességek nélkül. 

Ma Magyarországon elsősorban a vírus elleni védekezés fontosabb. 

12:23
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Beadják a jogállamisági keresetet

Felelőtlenség, ha egy polgármester engedélyezi a virágboltok nyitvatartását - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A jogállamisági keresetet minden bizonnyal csütörtökön adja be a kormány az uniós bíróságra. 

12:25
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

150 ezerrel nőtt a távmunkát végzők száma

A kormány törvénymódosítása tette lehetővé, hogy a munkaadók és a munkavállalók megállapodjanak a távmunkáról - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Azt is lehetővé tette a kabinet, hogy 16 740 forinttal hozzájárulhat a munkavállaló költségeihez a távmunkában - tette hozzá. Tavaly decemberben 400 ezren dolgoztak távmunkában, míg korábban 250 ezren.  

12:28
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Mindenki annál az orvosnál szülhet, ahol akar

Biztosítottnak kell lennie annak, hogy mindenki annál az orvosnál szüljön, akinél akar - mondta kérdésre Gulyás. Világosak a szabályok, és ezeket kell érvényre juttatni az érintett területeken. Egy nem egészséges helyzetből indultunk ki - tette hozzá. Az átalakulás járhat némi nehézséggel, de ezt figyelemmel kísérik. 

12:30
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Minden vakcinát egy hét alatt eloltanak

Természetesen zajlik a pápalátogatás előkészítése, és tisztelettel várják őt - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Csak az ellenőrzés alatt álló vakcinákat nem adják be, és a második oltásra is tartalékolni kell. Minden vakcinát egy hét alatt eloltanak - tette hozzá.  

12:33
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Nem lesz 4 százalék felett az infláció

Az árstabilitás fenntartásáért a jegybank felelős, de jó eséllyel 4 százalék alatt marad majd. Ha a várt mértéken felül lesz az infláció, akkor értelemszerűen kompenzációt kapnak a nyugdíjasok - tette hozzá Gulyás. 

12:35
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Túllépne a jogállamon az ellenzék?

Jó kérdés, hogy meddig mehet el az ellenzék a kormány támadásában - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Az ellenzék nem osztja azt a jogállami megegyezést, amit 1989-ben sikerült kialakítani - mondta Gulyás. 

12:38
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Az EU érdeke a bővítés

A nyugat-balkáni bővítésnek valósággá kell válnia, mivel ez az EU érdeke. Szerbiát egy-két éven belül fel lehetne venni - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Az LMBTQ-ügyekben az unió sok kormány számára elfogadhatatlan szabályokat akar kikényszeríteni - mondta Gulyás.  

12:40
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Így csap le Brüsszel mindenkire

Ha valaki éppen nem szimpatikus a brüsszeli bürokratáknak, akkor megkezdődik a tények nélküli vádaskodás - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Ha valaki nem osztja mindenben a brüsszeli gondolkodásmódot, akkor minden tagállammal szemben fellépnek - tette hozzá. A Johnson and Johnson vakcinából Magyarország több mint 4,3 milliót kötött le, így ha engedélyt kap, akkor kaphat belőle az ország. 

12:42
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Ez értelemszerű

Aki vezetékes számon regisztrált, az értelemszerűen nem kap sms-t, hanem a háziorvos értesíti őket - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:43
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Valós adatokat közöltek az oltások gyártói

Az eddigi tapasztalatok alapján az oltások védettséget nyújtanak a fertőzés ellen, és a gyártók által közölt védettségi mutatók valós adatok. Aki mégis megbetegedett, az lényegesen kedvezőbben vészeli át a betegséget - mondta Gulyás. 

12:45
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Félmilliónál többen töltötték ki a nemzeti konzultációt

Eddig félmilliónál többen töltötték ki a nemzeti konzultációt, az eredményekről csak a végével számolnak be - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:47
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

0,1 százalékot lassít a GDP-n a mostani lezárás

Az a lezárás, ami most történt, a jelenlegi becslések szerint 0,1 százalékkal mérsékli hetente a várt gazdasági növekedést - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:50
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Még van szabad kapacitás az egészségügyben

Átvezénylésekről az országos kórházi főigazgatóság dönt - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A szabad ágykapacitás több mint 13 ezer, míg a lélegeztetőgép terén több mint 1900-as kapacitás van. A humán erőforrást biztosítani a legnehezebb. Jóval 10 ezer fölé nőhet a kórházban ápoltak száma. 

12:52
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Őket is bevonhatják a védekezésbe

Ha szükséges, a magánegészségügyben dolgozók is be tudnak kapcsolódni a védekezésbe - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:55
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Mérlegen a műemléki lakások sorsa

Egyelőre csak elvi szinten foglalkoznak műemléki épületekben lévő állami és önkormányzati lakások esetleges eladásával  - mondta kérdésre Gulyás. Ha abba a kellemes helyzetbe kerül a kormány, hogy több millió vakcinát kellene beadnia, akkor értelemszerűen újabb oltópontokat nyitnának, de a brüsszeli beszerzés miatt ez egyelőre nem aktuális.  

12:58
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

A baloldal korábban nyitott volna

Gulyás kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy a baloldal korábban nyitást követelt, míg a kormány az adatok fényében döntött a jelenlegi szabályokról. 

13:00
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Nagy segítség volt a szállítógép beszerzése

Az állami szállítógép-beszerzéssel kapcsolatban Gulyás azt mondta, hogy korábban a nemzetbiztonsági bizottság jóváhagyta a közbeszerzés nélküli beszerzést, mert arra szükség van a mostani rendkívüli helyzetben. Legutóbb is 450 ezer kínai vakcinát hozott. 

13:01
március 11, 2021
Vágólapra másolva!

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!