A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Pénteken is megtartja szokott tájékoztatóját az Operatív Törzs. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül13 bejegyzés
11:22
március 12, 2021
Vágólapra másolva!

9011 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 229 827 fő a beoltottak száma, ebből 351 694 fő már a második oltását is megkapta. 9011 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 498 183 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 130 többségében idős, krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 16 627 főre emelkedett. 

11:23
március 12, 2021
Vágólapra másolva!

Brüsszel tovább titkolózik: nem hajlandó nyilvánosságra hozni a vakcinaszerződéseket

Brüsszel folyamatosan titkolózik és trükközik a nyugati vakcinagyártókkal (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, CureVac és Sanofi-GSK) kötött szerződésekkel kapcsolatban. Csütörtökön a magyar kormány teljes egészében nyilvánosságra hozta a kínai és az orosz szerződéseket, a Szputnyik V, illetve a Sinopharm vakcinájának a megvásárlásáról. Az uniós beszerzésről csak annyi konkrétum tudható, hogy az Európai Bizottságot Sandra Gallina, a testület Egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Főigazgatóság vezetője képviselte a vakcinagyártókkal folytatott tárgyalásokon (ezt is csak onnan tudjuk, hogy a V4NA nemzetközi hírügynökség kiderítette), a delegáció többi tagjának a nevét és a szerződés részleteit Brüsszel viszont továbbra is titkolja. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Modernával kötött szerződés néhány oldalát nyilvánosságra hozta, ezen Stella Kyriakides, az Európai Bizottság egészségügyért és az élelmiszerbiztonságért felelős tagjának az aláírása látható.

11:24
március 12, 2021
Vágólapra másolva!

Soha nem volt ilyen magas az oltási hajlandóság

Jelentősen megnőtt azoknak az aránya március elején, akik mindenképpen beadatnák maguknak a koronavírus elleni vakcinát - derült ki a KSH legfrissebb felméréséből.

12:40
március 12, 2021
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik. 

12:41
március 12, 2021
Vágólapra másolva!

Tilos gyűléseket szervezni március 15-re

Immár négy hónapja vannak érvényben a védelmi intézkedések jelentős részei - mondta Kiss Róbert. Szólt arról, hogy március 15-ére többen gyűlést hirdettek, de a gyülekezés szervezése tilos a jogszabályok alapján. A szigorú szabályozás célja, hogy a koronavírus ne terjedjen - tette hozzá.  

12:43
március 12, 2021
Vágólapra másolva!

Senki ne tartson most nagybevásárlást

A nagybevásárlást mindenki mellőzze most - mondta Kiss Róbert. Szólt arról is, hogy csütörtökön 507 személy nem viselt maszkot. 

12:45
március 12, 2021
Vágólapra másolva!

380-an szegték meg a kijárási tilalmat

380-an szegték meg a kijárási tilalmat - mondta Kiss Róbert. Közölte azt is, hogy 7292 hatósági házi karantént rendeltek el. 

12:47
március 12, 2021
Vágólapra másolva!

Az új fertőzöttek átlagéletkora 46 év

Galgóczi Ágnes, az NNK főosztályvezető-helyettese azt mondta, hogy újabb rekord dőlt meg az új fertőzöttek számában. Magyarországon és Európában is zajlik a járvány harmadik hulláma, és ezt a brit mutáció okozza. Olaszországban és Németországban is meredeken emelkedik a fertőzöttek száma. Az új fertőzöttek átlagéletkora 46 év. 

12:49
március 12, 2021
Vágólapra másolva!

Jól haladnak az oltások

Már több mint 1,2 millió felett van a beoltottak száma, és közel 350 ezer személy a második oltást is megkapta. A háziorvosok az AstraZenecával oltanak a héten. Az oltópontokon a Szputnyik és a Pfizer érhető el. A hétvégén is folytatódik az oltási program - mondta Galgóczi. Hamarosan megérkezik a Johnson & Johnson vakcinája is.  

12:50
március 12, 2021
Vágólapra másolva!

Ebből több mint 4 millió érkezhet

Galgóczi Ágnes elmondta, hogy a Johnson & Johnson termékével az USA-ban már oltanak, bízik benne, hogy hamarosan megérkeznek a szállítmányok. Magyarország több mint 4 milliót rendeltek - tette hozzá. 

12:52
március 12, 2021
Vágólapra másolva!

Kiugróan sok lett a szabályszegések száma

Kiugróan magasak lettek a maszkhasználattal kapcsolatos szabályszegések - mondta kérdésre Kiss Róbert. Továbbra is ellenőrizni fognak - tette hozzá. A hosszú hétvége kapcsán mindenki gondolja végig, hogy fontos-e bevásárolni.  

12:54
március 12, 2021
Vágólapra másolva!

Ezzel is el lehet pusztítani a brit vírusmutánst

Galgóczi Ágnes kérdésre azt mondta, hogy kerülni kell azokat a helyeket, ahol tömeg lehetséges. A brit vírusmutáció elpusztítására jók az eddig megismert fertőtlenítőszerek is. 

12:57
március 12, 2021
Vágólapra másolva!

Biztonságos az AstraZeneca vakcinája

Galgóczi Ágnes kérdésre azt mondta, hogy az AstraZeneca esetében az Európai Gyógyszerügynökség véleményét tartják mérvadónak. Már több százezer embert beoltottak ezzel, és semmilyen probléma nem merült fel. Csak az oltással lehet a járvány terjedését megállítani. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!