A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának nyilatkozik. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
09:08
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának nyilatkozik.

09:09
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

Ötszáz beoltott emberből egy betegszik meg

Jelentős migrációs hullámra számítanak az afganisztáni helyzet miatt, a német belügyminiszter 500 ezer és 5 millió közé tette az Afganisztánt elhagyók számát. Ahhoz, hogy a 2015-ös hullám ne ismétlődjön meg, a környező országokat kell támogatni - minderről Gulyás Gergely beszélt a Kormányinfón. A Miniszterelnökség vezetője az Origo kérdésére a kötelező kvótával kapcsolatban elmondta: ilyen jogcímen egyetlen embert sem fogunk befogadni. Előretolt műveleti bázist hoztak létre Kabulhoz közel, ahová kimenekítik az embereket - hangzott el még a szombati Kormányinfón. A mostani negyedéves adatokat tekintve megvalósítható a kormány azon ígérete, hogy 5,5 százalékos növekedés esetén a gyereket nevelő családok az átlagkereset határáig visszakapják az éves adójukat. Gulyás Gergely azt is mondta a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban: ötszáz beoltott emberből csak egy betegszik meg.

09:10
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

Merkely Béla: Komoly veszélyben vannak, akik nincsenek beoltva

Komoly veszélyben vannak, akik még nem oltatták be magukat, hiszen a koronavírus-járvány másfél éve alatt szelektálódtak azok a rendkívül fertőzőképes mutánsok, amelyeket a régebbi variánsokhoz képest sokkal könnyebb elkapni - mondta a Semmelweis Egyetem Széchenyi-díjjal frissen kitüntetett rektora. 

09:30
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

09:32
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

Művészi előadás volt a tűzijáték

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy augusztus 20-a sok mindenen átment az elmúlt időszakban. Mostanra maradt Szent István és az új kenyér, most nagyjából a helyén van az ünnep - tette hozzá. Sikerült a tűzijátékból egy művészi előadást kanyarítani. 

09:35
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

Őket fenyegeti a negyedik hullám

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a negyedik hullám kopogtat az ajtón. A környező országokban és a nyugati országokban sokkal erőteljesebben. Meg fog érkezni ide a negyedik hullám - tette hozzá. A kormány egész nyáron dolgozott a felkészülésen, az operatív törzsek egész nyáron dolgoztak. Az iskolai oltások meg vannak szervezve. Orbán Viktor elmondta, hogy ő személyesen nem vette fel a harmadik oltást. Mindenkit be tudunk oltani. 

A negyedik hullám nem az oltottakat fenyegeti, hanem az oltatlanokat. 

09:36
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Csak az oltás ment életet a vírussal szemben

A beoltottak közül 500-ból egy ember fertőződik meg - mondta Orbán Viktor. Aki nem oltotta be magát, az vegye fel az oltást, mert a vírus meg fogja találni őket - tette hozzá. Csak az oltás ment életet a vírussal szemben. 

09:37
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

A maszkviselés nem fog segíteni

Orbán Viktor közölte, hogy a maszkviselés nem fog segíteni, hasonlóan az elszigeteléshez. Nem érdemes a kevésbé hatékony módszerrel próbálkozni. Mindenki legalább egy embert győzzön meg a környezetében, hogy oltassa be magát. 

09:40
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

Nem magától van a növekedés

A kormányfő szólt arról is, hogy a gazdasági növekedés nem magától van, és ehhez dolgozni kell. Ma többen dolgoznak, mint a vírus előtt, és a 90-es évek eleje óta nem dolgozott ilyen sok ember. Orbán Viktor szerint visszatértünk abba az állapotba, amikor nem a munkanélküliséget kellett kezelni, hanem azt, hogy lesz-e elég munkáskéz. Egyelőre nem lehet megmondani, mekkora lesz a növekedés. 

Mind az szja visszafizetése, mind a 13. havi nyugdíj visszaépítése szempontjából jó lenne, ha 5,5 százalék felett lenne a növekedés - mondta a kormányfő. 

09:41
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor elmondta, mekkora lehet a nyugdíjprémium

Orbán Viktor elmondta, hogy lehetőség lesz nyugdíjprémium kifizetésére is. 50-55 ezer forint lehet a prémium személyenként, de 7 százalék feletti növekedés esetén ez az összeg még nagyobb lehet - tette hozzá.

09:44
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

Próbáljanak Budapesten a magyar turistákra építeni

Orbán Viktor szólt arról is, hogy mindenkit arra kért a vendéglátószektorban, hogy ne emeljék túl magasra az árakat. Budapest egyelőre nem találja a korábbi turisztikai szintet, de ennek a legfőbb oka, hogy jóval kevesebb a turista. Mindenkit arra biztatott, hogy próbáljanak üzletet építeni a magyarokra - tette hozzá. 

09:47
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

Mi lesz az inflációval?

Orbán Viktor közölte, hogy jó egy évvel ezelőtt az olajár nőni kezdett, és megduplázódott. Ez nagy teher a magyar gazdaságnak. Ennek az inflációs hatása jelentős - tette hozzá. Az MNB a kamatok emelésével próbál fellépni az inflációval szemben. 

A kormánynak persze arra is törekednie kell, hogy a kkv-k jussanak hozzá olcsó hitelhez. A kormány indított olcsó hitelprogramokat, amely lehetővé teszik, hogy a kamatemelések mellett legyenek olcsó források. 

09:50
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor az afganisztáni helyzetről

Az afganisztáni helyzetről azt mondta Orbán Viktor, hogy pontos részleteket nem akar mondani az akció biztonsága érdekében. Az egész helyzet aggasztó, mert sokan azt hitték, hogy a nagyhatalmak tudják, mit kell tenni. Ezer sebből vérzik az egész művelet - mondta a kormányfő. Mi is azért csatlakoztunk az akcióhoz, mert az USA-t megtámadták, eddig rendben volt az egész. A NATO kölcsönös védelmi garanciája egy érték, ezért is habozás nélkül csatlakoztunk - tette hozzá. Innentől kezdődtek a bajok, mert demokráciaexportba kezdtek az amerikaiak. 

Az utóbbiak mindig kudarcba szoktak fulladni - tette hozzá. 

09:53
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

Teljesen téves volt az amerikaiak helyzetértékelése

Egy iszlám világra ráerőltetni a demokratikus normákat meglehetősen leegyszerűsített elképzelés volt, és nem is működött - mondta a kormányfő. Az működhetett volna, hogy egy ütőképes afgán kormányt és hadsereget állítanak fel. Az amerikaiak jelentették be, hogy kivonulnak, és azt mondták, hogy az afgán kormány képes lesz fenntartani a rendet 12-24 hónapig - mondta a kormányfő. Ezzel szemben 3 nap alatt omlott össze az egész rendszer - tette hozzá. Tisztességes dolog Magyarország részéről, hogy gondoskodunk azokról az afgánokról, akik együttműködtek velünk és a szövetségesekkel - ismertette a kormányfő. 

09:55
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Csak őket fogadjuk be

Orbán Viktor elmondta, hogy nem csak azok az afgánok akarnak eljönni, akik együttműködtek a szövetségesekkel. Törökország kulcsszerepben van, így a migránsokat ott kell tartani, de ez csak jó együttműködéssel lehetséges. Ha az osztrákok és a németek több százezer afgánt szeretnének, akkor természetesen átengedjük őket. 

Csak azokat fogadjuk be, akik veszélyben vannak és együttműködtek velünk. 

09:58
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

"A migráció nem emberi jog"

Orbán Viktor elmondta, hogy csak Magyarországon keresztül lehet bejutni az EU-ba. A németek hol ezt, hol azt mondják, ezért Brüsszelben csak olyan politikát lehet folytatni, amit a németek is támogatnak. A kormányfő közölte, hogy a migráció nem emberi jog. Amikor Jugoszláviában háború volt, akkor mindenkit befogadtunk, és vissza is segítettük őket pár évvel később - tette hozzá. Afganisztánból idehozni migránsokat messze van a józan észtől. 

09:59
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

Ezekben az ügyekben várható a legnagyobb küzdelem

A migráció, a genderkérdés, és a környezetvédelmi adó ügyei kapcsán várhatóak a legnagyobb viták Brüsszellel a következő hónapokban - zárta Orbán Viktor.

09:59
augusztus 22, 2021
Vágólapra másolva!

Vége az interjúnak

Véget ért az interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!