Mutatjuk Orbán Viktor legfrissebb bejelentéseit - élőben a kormányfői rádióinterjú

ORBÁN Viktor, Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban
Sopron, 2023. július 14. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjújára érkezik Sopronban 2023. július 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel élőben jelentkezik a Kossuth Rádió reggeli műsorában: a kormányfő fél nyolc után ad interjút. Kövesse itt az Origón! 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül12 bejegyzés
08:59
augusztus 18, 2023
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel élőben jelentkezik a Kossuth Rádió reggeli műsorában: a kormányfő fél nyolc után ad interjút.

09:20
augusztus 18, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A munka nyáron sem áll meg!

Orbán Viktor miniszterelnök új fotót tett közzé a közösségi oldalán.

– fűzte bejegyzéséhez a miniszterelnök.

09:24
augusztus 18, 2023
Vágólapra másolva!

Célkeresztben az infláció

– írta a Facebookon megosztott fotója mellé a miniszterelnök korábban.

09:29
augusztus 18, 2023
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik az interjú

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában ad interjút.

09:33
augusztus 18, 2023
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a miniszterelnöki interjú.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. március 10-én. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
09:37
augusztus 18, 2023
Vágólapra másolva!

Mit tud tenni a kormány az infláció letörése érdekében?

Orbán Viktor szerint egymásra épülő lépéseket kell tenni. A baj gyökere a háború, és a míg nincs béke, addig marad a háborús gazdaság, és maradnak a háborús következmények. A szankciók maradnak, mert Brüsszel azokat nem akarja visszavonni.

Pillanatok alatt megváltozna az európai gazdaság, ha Amerika és Brüsszel másképpen cselekedne. Sajnos újabb modernebb fegyvereket vetnek be, és rengetegen hanak meg.

A miniszterelnök szerint ezzel egyelőre nem lehet mit kezdeni, a megoldás

a nagyfiúk kezében van!

A békéért kell erőfeszítéseket tenni, mert Magyarországon és a Vatikánon kívül nincs, aki a béke álláspontját képviselné – tette hozzá.

09:42
augusztus 18, 2023
Vágólapra másolva!

Három feladat van

Cselekedni kell. Három teendő van, meg kell védeni a munkahelyeket, le kell törni a inflációt,és növekedni kell

– szögezte le Orbán Viktor.

Lehet látni, mik vannak a boltokban, mert az áremelések értéke nagyobb, mint amit a háborús helyzet indokolna. A multik ebben élen jártak, és lépnie kellett a kormánynak. A kereskedőnek is meg kell élni, de ami sok az sok – tette hozzá. Kellett jönnie az árstopoknak, és az egyéb intézkedéseknek.

Év végére el fogjuk érni az egyszámjegyű inflációt, az igazi szép eredmény augusztusban mutatkozik meg.

A harmadik lépés a növekedésért folytatott küzdelem. A növekedést össze kell kötni a béremelésekkel, mert ha nins növekedés, nincs béremelés.

A családokat akarjuk megvédeni!

Fontos visszatérni arra a növekedési pályára, amelyről a háború letérített minket, mondta el, és hozzátette: dolgozunk, és biztos vagyok benne, hogy sikerrel járunk!

09:45
augusztus 18, 2023
Vágólapra másolva!

Harcolni kell, hogy nőjenek a bérek

A magyar gazdaság jól állta a sarat!

Nem adták fel a munkahelyek, hanem készülnek a jövőre, még akkor is, ha nehéz a helyzet! Brutális áremelkedés volt, amellyel nem tudtak lépést tartani a bérek, ezért meg kell célozni a béremeléseket is.

A 2024-es költségvetési év 6 százalékos inflációval számol, ami magas, de a minimum, amit el kell érnünk! Ha tudjuk folytatni a munkát, akkor ez a 6 lehet 5 is.

09:51
augusztus 18, 2023
Vágólapra másolva!

Budapest mindenkié!

Az atlétikai világbajnokság azért fontos Magyarországnak, mert minden forintért le kell hajolni, de itt nagyobb dologról van szó.

Nagy tervünk volt még 2010-ben, amikor egy lerongyolódott országot vettünk át. Sok feladatunk volt, míg eljutottunk idáig! Budapest mindenkié!

– véli Orbán Viktor. Szerinte fontos, hogy minél többen jöjjenek el hozzánk, de ezt csak úgy lehet elérni, hogy minél több világesemény legyen itthon, legyenek szállodák, ahol meg tudnak szállni a vendégek.

Fontos, tehát, hogy világesemények házigazdái tudjunk lenni.

A Hungexpo, majd az egyéb intézmények felújítása, a Vigadó, a Várkert Bazár is egyre fontosabbak lettek, otthont adtak különböző eseményeknek. A sportesemények irányítják a világ figyelmét, így a különböző ilyen rendezvények, mint a vizes világbajnokság is, mind ide hozzák az embereket.

Ma Budapest egy olyan nemzet fővárosa, ahová el kell jönni! Joggal érezhetik úgy az emberek, hogy ha nem jönnek ide, kihagynak valamit!

– mondta el Orbn Viktor, aki azt is mondta, hogy egy ilyen világesemény során rengeteg üzleti és politikai tárgyalásra is sor kerül. Ismertette:

 

a katari emír, a szerb elnök, és a török elnök is eljön a vb-re, de egyéb barátaink is jönnek. Sok üzletember érkezik, akikkel fontos tárgyalásokat fogunk folytatni.  

09:58
augusztus 18, 2023
Vágólapra másolva!

Isten éltesse Magyarországot!

Ha több mint ezer éves távlatból nézzük, nem tűnik bonyolultnak a magyar történelem, de ez korántsem nincs így. 1100 év óta szigetszerűen élünk, és amit elfoglaltunk, azt tartjuk, de a lényegen ez nem változtat.

Arra, hogy van mit megvédenünk, van erre lehetőségünk, van hagyományunk, kultúránk, amely segít túlélni, abban Szent Istvánnak kulcsszerepe van!

Államszervezési döntései és lépései azért fontosak, mert ezen nyugszik a mai magyar állam. A közigazgatás, a Szent korona hagyománya az első nagy keresztény királyunk érdeme.

Meg kell értenünk, mit kell tennünk!

– szögezte le a kormányfő. Hozzátette:

Ha magyar vagy, hivatással születtél! Fontos, hogy a magyar kultúra ne tűnjön el, mert ezt csak mi tudjuk fenntartani!

10:00
augusztus 18, 2023
Vágólapra másolva!

Zalaegerszegen ma lesz a Rheinmetall üzemének átadása

Erő nélkül nem lehet megmaradni! Kell a megmaradáshoz lelki, de katonai erő is!

– mondta el Orbán Viktor.

Most a katonák kiképzése, a katonaiskolák és a fizetések vannak a fókuszban, de ezeket meg kell támogatni a haditechnikával, ezért is fontos ez az új beruházás.

Saját gyártás nélkül nem lehetünk ütőképesek! Kell a saját hadiipar!

NATO-tagok vagyunk, és ezért fontos a fegyverzetek fejlesztése is, és most felfutóban van a hadiiparunk – tette hozzá.

Nem csak az a kérdés, mennyi fegyvered van, hanem mennyi fegyvert tudsz gyártani! A békéhez pedig erő kell!

10:01
augusztus 18, 2023
Vágólapra másolva!

Az interjú befejeződött

Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!