Elsőfokú árvízvédelmi készültség a Tiszán

Vágólapra másolva!
A Tisza bal partján Tiszafüred és Tokaj között továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség. A folyó jelenleg Záhonynál tetőzik, Záhony felett végig apad. A Tisza mentén két belvízvédelmi szakaszon elsőfokú a belvízvédelmi készenlét.
Vágólapra másolva!

Továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Tisza bal partján Tiszafüred és Tokaj között - tájékoztatta az [origo]-t a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) ügyeletese.

Ez azt jelenti, hogy a töltések lábánál van a víz, de a TIVIZIG illetékese szerint ez nem jelent komoly gondot, a mostani árhullám meg sem közelíti a tavalyi - minden eddigi rekordot meghaladó - vízállást.

A március 7-én és 8-án a felső-tiszai vízgyűjtőn lehullott csapadék kisebb árhullámot indított el, amely jelenleg még Záhonynál tetőzik. Záhony felett végig apad a Tisza. A folyó hamarosan Tokajnál is tetőzik, ahol körülbelül 720 centiméteres vízállásra számítanak (az átlagos 600 cm-t alig meghaladva).

További csapadékra nem számítanak. Dombrádnál az I. fokú, alatta a II. fokú készültségi szint közelébe fog emelkedni a vízszint. Tiszatelek - Tiszabercel térségében, valamint a Tisza visszaduzzasztó hatása miatt a Lónyay-főcsatornán Kótajnál I. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

A Tisza mentén két belvízvédelmi szakaszon elsőfokú a belvízvédelmi készenlét.

Korábban:

Tetőzik a Tisza Szolnoknál

Készenlétben a honvédség az árvízveszély miatt

Fórum:

A természet visszavág - áradások a Tiszán

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről