A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:50TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
21:20VívásMohamed El Sayed-Tibor Andrasfi
NyílNyíl

Felfüggeszthetik egy fideszes képviselő mentelmi jogát

Vágólapra másolva!
Összeülhet a mentelmi bizottság, mert egy képviselő ellen a választási rendje elleni bűncselekmény gyanúja merült fel. Soltész Miklós, Budajenő polgármestere ugyanis, aki egyben fideszes parlamenti képviselő, a Legfőbb Ügyészség gyanúja szerint a tavaly őszi önkormányzati választások előtt tűzifával próbált szavazatokat szerezni - írja a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

A Legfőbb Ügyészség gyanúja szerint a választás rendje elleni bűncselekmény történt tavaly ősszel Budajenőn, az önkorményzati választásokon. A helyiek feljelentései alapján indult vizsgálat megállapította, hogy a településen az utóbb megválasztott egyik polgármesterjelölt (Soltész Miklós) társaival tűzifát osztogatott a falu idős emberei között, akiknek a fa mellé egyebek mellett saját nevével ellátott tollat adott ajándékba - írja a Magyar Hírlap.

Az ügyészség szerint az érintettek a választók jogellenes befolyásolása érdekében cselekedtek, mivel utaltak a polgármester-jelöltségre, és választási programot tartalmazó szórólapokat, reklámtárgyakat is átadtak. Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség korábban megtagadta a nyomozást, ám ott most sem hoznak erről határozatot, mivel időközben kiderült, hogy Soltész Miklós egyben országgyűlési képviselő is Fidesz-színekben. Az eljárást ezért továbbküldték a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalhoz - írja a lap.

Soltész ügyében így csak akkor születhet határozat, ha a parlament mentelmi bizottsága felfüggeszti mentelmi jogát. Maga az érintett közölte a Magyar Hírlappal, hogy nyugodtan áll az esetleges további vizsgálat elébe. Géczi József, a bizottság elnöke pedig elmondta, ugyan az ügyről nem tud, de szükség esetén akár rendkívüli ülésen döntenek a képviselő mentelmi jogáról még a nyáron. A választás rendje elleni bűncselekményért három év börtönt is kiszabhatnak a törvény szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!