Felgyújtottak egy éttermet a Római-parton

Vágólapra másolva!
Öt férfi leütötte vasárnap éjjel egy római-parti szórakozóhely biztonsági őreit, majd fölgyújtotta a faszerkezetű épületet. A tűzoltóknak egy óra alatt sikerült eloltani a tüzet, a rendőrség nagy erőkkel nyomoz.
Vágólapra másolva!

Szándékos gyújtogatás okozott tüzet egy óbudai szórakozóhelyen vasárnap éjjel. A BRFK kommunikációs osztályának közleménye szerint a római-parti, Nánási úti étteremhez késő este egy Opel Astrával és egy Nissannal öt férfi érkezett. Megtámadták, leütötték a helyre vigyázó két biztonsági őrt. A támadók ezek után - a tűzoltóság elsődleges szakértői véleménye szerint - felgyújtották az épületet, amelynek fa tetőszerkezete, hajópadlója és terasza leégett.

Forrás: MTI
MTI fotó

A két biztonsági őrt kórházba szállították, egyiküket súlyos sérüléssel ápolják. A szórakozóhelyen rajtuk kívül senki nem sérült meg. A tűzoltók szóvivője elmondta, hogy a négyes, magas fokozatúnak minősített tűzesethez 21 kocsival és 84 tűzoltóval szálltak ki. A tüzet 9 vízsugárral sikerült egy óra alatt eloltani. Az anyagi kár a több millió forintot is meghaladhatja.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya közveszélyokozás bűntette megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - egyelőre - ismeretlen tettesek ellen. A rendőrök nagy erőkkel kezdték meg a bűncselekmény elkövetőinek felderítését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!