Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Torgyán szerint alaptalanok a fia ellen felhozott vádak<br/>

Vágólapra másolva!
Torgyán József kisgazda pártelnök összeollózott, silány munkának nevezte azt a hangszalagot, amely alapján a Népszava kenőpénz átvételével hozta összefüggésbe fiát, Torgyán Attilát. Erről az agrárminiszter beszélt az m1 Aktuális című műsorában kedd este.
Vágólapra másolva!

Torgyán szerint a kazettán elhangzottakból semmi nem igaz. - Rákosi időszakát megszégyenítő koncepciós-prekoncepciós hamis vádakkal teletűzdelt a Népszava cikke, amely szégyene és lejáratása a magyar újságírásnak - fogalmazott a földművelésügyi miniszter. Hozzáfűzte: a szalag zagyva hamisítvány, amelyről egyszeri meghallgatás után is egyértelmű, hogy összeollózták.

- Egy ügyvéd - mert a fiam ügyvéd - ha megbízást kap, hogy járjon el az FVM-ben egy pályázat ügyében, akkor munkadíjat kap, és nem kenőpénzt - közölte Torgyán József, aki jelezte, hogy nem konkrét esetről beszél, hanem "elméletileg" közelítette meg a kérdést. Véleménye szerint azért sem lehet szó vesztegetésről vagy befolyással való üzérkedésről a fia esetében, mert egy korábbi szóbeszéd tisztázása okán - Orbán Viktor miniszterelnökkel konzultálva - titkosszolgálati vizsgálatot kért, amelyről családja is tudott.

- Írásban kértem a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli minisztert, hogy derítse fel, mi a valós helyzet a különböző szóbeszédekkel kapcsolatban, ettől kezdve engem feltehetően titkosszolgálati eszközökkel megfigyeltek a hozzátartozóimmal együtt - hangoztatta rá a kisgazda pártelnök.

Torgyán József beszámolt arról, hogy szerda reggel találkozik Orbán Viktor kormányfővel, akinek levelet írt, amelyben "rögzítette azokat a súlyos magatartásokat, amelyek példa nélküliek a magyar politikai életben".

- Az ártatlan gyermekem ellen támadnak most már; ha valami bajuk van velem a politikai ellenfeleimnek, azt velem intézzék el, de ne a gyerekemen bosszulják meg a dilettáns tehetségtelenségüket - jelentette ki az agrártárca vezetője.

Arra a kérdésre válaszolva, miszerint ha kikerülne a kormányból, érezne-e erőt magában ellenzékiként újrakezdeni, hasonlóan, mint 1992-ben, Torgyán József azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnökkel arra fogtak kezet, hogy nem egy, hanem több cikluson keresztül közösen kormányoznak, és mindketten tartják magukat az adott szavukhoz.

- Bármelyikünk szúrná hátba a másikat, az a saját pártját lehetetlenítené el, ezért ezek az okoskodások megalapozatlanok - állította a kisgazda pártelnök az Aktuális című műsorban.

(MTI)

Korábban:

(2001. január 30.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről