Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Az Agropark ügyvezetője 1998-ban a Fidesz és az FGKP támogatásával indult a helyi választásokon<br/>

Vágólapra másolva!
A Népszavában közölt vesztegetési ügy egyik főszereplője Mittelmayer Ferenc, az Agropark Kht. ügyvezető igazgatója. Mittelmayer Ferenc változatos politikai és közéleti karriert futott be az elmúlt években. 1994-ben még a szocialisták önkormányzati képviselőjelöltje volt Érden, az 1998-as önkormányzati választásokon viszont már a Fidesz-FKGP-KDNP-MKDSZ-MDNP közös jelöltjeként indult.
Vágólapra másolva!

Mittelmayer Ferenc az Agropark Kht. ügyvezető igazgatója. Mittelmayer - a Népszava információi szerint - részt vett azon beszélgetésen, ahol azt tárgyalták meg az Agropark Kht. és az Agrárinnovációs Kht. munkatársai, hogyan juttassanak kenőpénzt Torgyán Attilának. Deésy Géza, az Agroparkot létrehozó cégek egyikének a képviselője azt állítja: hárommillió forintot fizettek Torgyán Attilának, hogy segítsen pályázati pénzek elnyerésében.

Mittelmayer az1998-as önkormányzati választásokon az FKGP-MKDSZ-KDNP-Fidesz-MDNP közös jelöltjeként indult Érden. A választási plakáton a Fidesz Pest megyei országgyűlési képviselője, Várkonyi András a következőket mondja Mittelmayer Ferencről: "Tapasztalt ember, ismeri a város lakosainak problémáit, és képes arra, hogy a megoldásban tevékenyen részt vegyen."

Mittelmayert, mint az érdi 13. egyéni választókerület jelöltjét, emellett az érdi Összefogás Egyesület is támogatta 1998-ban. Az Összefogás Egyesület székhelye ugyanaz, mint a Mittelmayer tulajdonában lévő cég, a MAZS Bt. székhelye. Az Összefogás Egyesület képviselője T. Mészáros András, a Pest Megyei Közgyűlés fideszes elnöke is egyben.

MIttelmayer 1994-ben még az MSZP támogatásával indult az önkormányzati választásokon, de sem '94-ben, sem '98-ban nem sikerült bejutnia az önkormányzati képviselőtestületbe.

A Népszabadság információi szerint Mittelmayer Ferencet 50 rendbeli csalással vádolják egy a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folyó ügyben.

Mittelmayer Ferencet is szerettük volna megkérdezni, de nem tudtuk elérni. Az [origo] által az üzenetrögzítőjén hagyott üzenetekre nem reagált.

[origo]

Ajánló:

(2001.01.31.)

Korábban:

(2001.02.02)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről