A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mádl lemondását követelik a Baumag-károsultak

Vágólapra másolva!
A köztársasági elnök lemondását követelték csütörtökön a Sándor-palota előtt a Baumag-károsultak. A kisbefektetőket az dühítette fel, hogy Mádl Ferenc május óta egyetlen megkeresésükre sem reagált. A tüntetők szeptember 29-ére újabb demonstrációt terveznek a Sándor-palota elé.
Vágólapra másolva!

Mádl Ferenc köztársasági elnök lemondását követelték csütörtökön a Sándor-palota előtt tüntető Baumag-károsultak. Az előre bejelentett demonstráción a volt ingatlanszövetkezet 60 károsultja vonult az államfő hivatala elé, hogy választ kapjanak arra a levelükre, amelyben ügyük sürgős intézését kérték. Patyi István, a befektetők képviselője a Köztársasági Őrezredtől azt a választ kapta, hogy jelenleg nincs olyan illetékes a hivatalban, aki foglalkozna a károsultakkal. A tüntetők ezt követően hangos kiabálással követelték az épület előtt Mádl Ferenc lemondását.

Patyi István elmondta: szeptember 29-én délután 2 órakor újra visszatérnek a Sándor-palota elé, azt remélve, hogy Mádl Ferenc akkor már foglalkozik az ügyükkel. A károsultak képviselője bírálta az államfőt, amiért május óta többszöri megkeresésükre semmiféle választ nem adott. "Felháborító, hogy egy ilyen jelentős társadalmi kérdésben az államfő válaszra sem méltatja az elkeseredett, többnyire nyugdíjas kisbefektetőket" - jelentette ki Patyi István.

A Baumag Ingatlan Befektetési Szövetkezet tavaly október 9-e óta nem fizet tagjainak. A 18 ezer kisbefektető, egyben szövetkezeti tag csaknem 20 milliárd forintot helyezett el a szövetkezetnél, emellett ugyanennyi hozamot is követel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!