A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Felmentették a bilinccsel alázó rendőröket

Vágólapra másolva!
Felmentette a bíróság azt a két rendőrt, akiket egy 16 éves fiú jelentett fel, mert Siófok egyik forgalmas utcáján át egy kézikocsihoz bilincselve vitték be a kapitányságra. A vád szerint a rendőrök ezzel megalázták a gyanúsítottat, a bíróság szerint viszont nincs szó bűncselekményről. Az ügyész fellebbezett.
Vágólapra másolva!

A Somogy Megyei Bíróság elsőfokú ítéletében kedden felmentette azt a két siófoki rendőrt, akit hivatali visszaéléssel vádolt az ügyészség, mert tavaly októberben egy rablással gyanúsított fiatalembert a kézikocsijához bilincselve kísért be a rendőrkapitányságra a város egyik legforgalmasabb utcáján át. A vád szerint ezzel megalázták a fiatalkorút, a két rendőr viszont azt mondta: nem volt más megoldás arra, hogy bekísérjék a gyanúsítottat és bevigyék a bizonyítékként lefoglalt kézikocsit is.

A bíróság álláspontja szerint a rendőrök eljárása erkölcsileg kifogásolható, de nem követtek el bűncselekményt, a szolgálati szabályzat ugyanis lehetővé teszi a "tárgyhoz bilincselést", ha a gyanúsított szökésétől kell tartani vagy az intézkedés más módon nem fejezhető be. Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezett. A perben a Pécsi Ítélőtábla dönthet majd jogerősen.

A rendőröket annak idején az érintett gyanúsított, egy 16 éves fiú jelentette fel. Az ügyben, amely miatt bekísérték a kapitányságra, azóta megszüntették az eljárást. A fiú viszont más bűncselekmények, többek között rablás miatt előzetes letartóztatásban van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!