Családjában fertőződhetett meg az újinfluenzás kismama

Vágólapra másolva!
Saját gyerekétől kaphatta el a H1N1-fertőzést az a kismama, akit Szegeden kezelnek intenzív osztályon - írja a Délmagyarország. A beteg állapotáról a kórház a család kérésére semmit nem hoz nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

Feltehetően a családjában fertőződött meg az az öt és félhónapos terhes nő, akit új típusú influenzával, illetve annak szövődményeivel kezelnek Szegeden - írja a Délmagyarország. A lap szerint a negyvenéves nő saját gyermekétől kapta el a betegséget.

Az ÁNTSZ csütörtökön szerzett tudomást az esetről. Amint kiderült, hogy a nő H1N1-gyel fertőzött, rögtön vírusellenes gyógyszert kapott. A lap úgy tudja, hogy a nőt légzési elégtelenséggel kezelik, a TV2 információi szerint kétoldali tüdőgyulladás alakult ki nála.

A Szegedi Tudományegyetem Belgyógyászati Klinikája a család kérésére semmilyen információt nem ad ki a beteg állapotáról - mondta az [origo]-nak Hegedűs Mariann PR-referens.

Falus Ferenc tiszti főorvos a hétvégén azt mondta, ez az első alkalom Magyarországon, hogy egészséges, várandós nőt kezelnek új típusú influenzával. (Az újinfluenzáról szóló cikkeinket itt olvashatja, a betegség elleni oltás jelentőségéről pedig itt tájékozódhat.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!