Stabil, de életveszélyes az újinfluenzás kismamák állapota

Vágólapra másolva!
Még mindig életveszélyes állapotban van az a két H1N1-vírussal fertőzött kismama, akiket Budapesten kezelnek. Egyiküket újra kellett éleszteni. Szegeden is ápolnak egy H1N1-gyel fertőzött kismamát, november óta mélyaltatásban tartják.
Vágólapra másolva!

Stabil, de továbbra is életveszélyes állapotban van az a két várandós nő, akiket Budapesten, a Semmelweis Egyetem klinikáján ápolnak- mondta a vasárnap Gál János, a klinika vezetője. Az egyik kismamán életmentő beavatkozást hajtottak végre, a hagyományos gépi lélegeztetéssel ugyanis nem lehetett volna megmenteni az életét. A 26 éves nő a hatodik hónapban jár, súlyos tüdőgyulladása van, a gyógyszeres kezelések és a hagyományos gépi lélegeztetés mellett továbbra is a különleges lélegeztető eszközön tartják. Gál közölte, hogy a másik Budapesten kezelt, 21 éves kismamát is gépekkel kell lélegeztetni.

A Semmelweis Egyetem vezetője szerint mindkét baba jól van, folyamatosan figyelik őket. Hozzátette ugyanakkor, hogy bármikor bekövetkezhet változás a kismamák és a babák állapotában. Az orvosoknak ugyanis - mivel új kórról van szó- nincsenek tapasztalataik a H1N1-el fertőzött várandós nők kezelésében.

Szegeden is kezelnek egy kismamát újinfluenzával. Állapotáról nem adott tájékoztatást a kórház. A szombati hírek szerint ő is kritikus állapotban van, a hónap eleje óta mélyaltatásban tartják.

A H1N1-járvánnyal kapcsolatos összes hírünket itt megtalálja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!