A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

A mellékutakról is eltakarítják a havat Budapesten

Vágólapra másolva!
Latyakosak, hókásásak, havasak és a magasabb területeken jegesek Budapest útjai. Néhány BKV-busz késik a hó miatt. Vasárnap este óta 3-4 centiméter hó esett a fővárosban. Délelőtt a főutakkal végeztek, délután 600-nál is több hómunkás takarítja a havat a mellékutakon.
Vágólapra másolva!

Budapest útjai a lehullott hó miatt vizesek, latyakosak; a magasabban fekvő részeken havasak, a budai hegyek mellékutcái akár síkosak is lehetnek - mondta az [origo]-nak Vizelyi Márta, a Fővinform ügyeletese. Mint mondta, a BKV járatai teljes útvonalon közlekednek, a havazás miatt a külső területeken, a hegyi utakon késésekre lehet számítani.

Hétfő délelőtt Budapesten normális a közlekedés, a bevezető utakon lassú a haladás. A főutakat és a közösségi közlekedés útvonalait folyamatosan tisztítják - mondta az ügyeletes.

Több mint 600 hómunkás takarítja a havat

A főutak után a mellékutak takarítását is megkezdte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Zrt.) miután megszűnt a havazás Budapesten. A vállalat hétfő délutáni közleménye szerint a fővárosban 82 munkagép és 605 hómunkás takarítja a havat és végzi a síkosságmentesítést. Ha megint elkezd hullni a hó, a munkagépek visszatérnek a fő- és közösségi közlekedési utakra, hidakra, felüljárókra, a kórházakhoz, rendelőintézetekhez és a lakosság ellátásában kiemelkedő jelentőségű logisztikai bázisokhoz vezető mellékutakra - írták.

Hétfő délelőtt a fő- és közösségi közlekedési útvonalakról, közjárdákról, közlépcsőkről és a gyalogátkelőhelyek környékéről takarították el a havat; a közterület-fenntartók hómunkásokat keresnek - állt az FKF közleményében.

Az FKF arra kéri az ingatlanok tulajdonosait, üzemeltetőit, hogy - ahol még nem tették - tisztítsák meg és síkosságmentesítsék a járdákat, de a havat ne a megtisztított útburkolatra tolják. (Ennek különféle módjairól itt olvashat bővebben.)

A közterület-fenntartók a téli időjárás miatt hómunkásokat vesznek fel délutáni, 14.00 - 22.00 óráig tartó munkavégzésre. Jelentkezni a kerületi szolgáltatási csoportoknál lehet - áll a közleményben.

Az FKF negyven munkagéppel egész éjjel takarította Budapest fő- és közösségi közlekedési útvonalait, miután 3-4 centiméter hó esett vasárnap este óta Budapesten, és hétfőn további hóesést várnak az előrejelzések alapján. A mellékutakat csak azutn kezdik takarítani, ha a fő- és közösségi közlekedési útvonalak már tiszták.

Koccanások, kisebb balesetek

Több kisebb baleset, koccanás történt Budapesten hétfőn reggel, illetve délelőtt a havazás miatt. Az elakadt, megcsúszott autókhoz a magasabban fekvő, hegyi utakra kellett vonulniuk a tűzoltóknak. A III. kerületi Kapaszkodó utcában az elakadt kocsik között két mentő is volt, betegekkel, a mentőket a tűzoltók szabadították ki - mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője.

A XII. kerületi Lejtő úton szintén több kocsi csúszott meg, az előző esethez hasonlóan itt sem sérült meg senki. A mentéshez készülő tűzoltók parkoló tűzoltóautójába viszont belecsúszott egy másik autó, sérülés akkor sem történt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!