Elfogták a BKV szökésben lévő informatikai igazgatóját

Vágólapra másolva!
Szegeden találta meg a rendőrség F. Zsoltot, a BKV korábbi jogi igazgatóját, akit egy vesztegetési ügy miatt kerestek. F. Zsolt december óta volt szökésben, országos és európai elfogató parancsot is kiadtak ellene.
Vágólapra másolva!

Elfogta a rendőrség F. Zsoltot, a BKV szökésben lévő korábbi informatikai igazgatóját szerdán. F. Zsolt Szegeden bujkált, amikor a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói elfogták. A férfit 2009. december 4-e óta körözték, a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

F. Zsolt ellen korábban országos, majd európai elfogató parancsot adtak ki. A rendőrség szerint megalapozottan gyanúsítható "gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett" vesztegetés bűntettével, amelynek büntetési tétele 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés.

A vesztegetési ügy tavaly december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A székházat megszálló rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén 4-én, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sz. György.

Az ügyben R.-V. Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetőjét és Sz. Györgyöt is előzetes letartóztatásba helyezték. Mindkettőjüket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Elfogásuk után a rendőrség többször kereste a BKV informatikai igazgatóját, aki azonban az idézésekre nem jelent meg, mert állítása szerint Ausztriában síelt és közben megbetegedett.

Egy másik - a BKV külsős szerződéseivel összefüggő - ügyben szerdán őrizetbe vették a BKV korábbi kommunikáció vezérigazgató-helyettesét és Demszky Gábor főpolgármester tanácsadóját, akit hűtlen kezelésre való felbujtással gyanúsítanak.

A BKV-ról szóló cikkeinket itt találja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!