Brutálisan meggyilkoltak egy tucat embert Mexikóban

Vágólapra másolva!
12 embert találtak holtan a mexikói Salamanca városában csütörtökön, a rendőrség szerint egy összehangolt támadássorozat áldozataivá váltak.
Vágólapra másolva!

Tizenkét ember halt meg egy összehangolt és közel azonos időben történt támadásban Salamanca városában - közölték pénteken a közép-mexikói Guanajuato állam hatóságai.

Az áldozatokra csütörtökön találtak rá a több mint 200 000 lakosú város több pontján.

Legalább egy esetben egy drogkartell által aláírt transzparens maradt a holttestek mellett. A gyilkosság az állam fővárosától nyugatra, Guanajuatotó államban fekvő Salamancában zajló erőszakos sorozattámadás folytatása, ahol fegyveresek 

négy embert megöltek, két másikat pedig megsebesítettek egy kábítószer-rehabilitációs központban kedden késő este.

 A rendőrök folytatják a nyomozást, egyelőre nem találtak egyértelmű gyanúsítottat az ügyben. 

Guanajuato ipari és mezőgazdasági állam

évek óta a Jalisco New Generation Kartell és egy helyi banda, a Santa Rosa de Lima Cartel közötti véres küzdelmek színhelye. Mexikó államai közül Guanajuatoban követik el a legtöbb gyilkosságot.

David Saucedo biztonsági elemző azt mondta, hogy a Jalisco New Generation Kartell irányítja a városi területeket, míg a Santa Rosa de Lima a vidékieket, de továbbra is harcolnak az olyan városok területén, mint Salamanca.

„A Nemzetőrség jelen volt, de az erőszak nem szűnt meg. Salamancának nagyon bonyolult a helyzete.”

-közölte.

Néhány évvel ezelőtt több, mint egy tucatnyi ember halt meg egy mexikói szórakozóhelyen történt lövöldözésben. A nyomozók szerint egy csoport maszkos fegyveres rontott be a helyiségbe, és belelőttek a táncoló tömegbe. A szemtanúk szerint legalább húszan voltak a klubban a támadás idején.

A lövöldözésben legalább tizenöten meghaltak, öten pedig megsérültek.

Idén tavasszal Mexikóban egy temetőben találtak meg egy eltűnt amerikai nőt, néhány hónap múlva pedig négy férfi és két nő holttestét találták a mexikói Acapulcó egyik utcáján. Mindegyik áldozatnak hátrakötötték a kezét, az eddigi adatok szerint megfojtották őket. Februárban két férfi megfojtott holttestét találták meg Acapulco népszerű Condesa strandján. A mexikói drogbandák gyakran megfojtják áldozataikat, ragasztószalagot vagy műanyag zacskót tekernek a fejük köré.

Forrás: abcnews

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!