Magyar Péter baloldali botránypolitikusokkal vonul fel

MagyarPéter
Magyar Péter
Vágólapra másolva!
A Magyar Péter által szombatra meghirdetett tüntetésen szép számmal lesznek jelen azok az ellenzéki botránypolitikusok – köztük Hadházy Ákos és Jakab Péter –, akik a köztévé székháza előtti, 2018-as demonstrációkon is elsősorban a randalírozásukkal kerültek be a hírekbe. A baloldali politikának szerves részévé vált a közmédia és a közszolgálati tájékoztatás iránti bizalom megingatása, amit jellemzően álhírek terjesztésével, hergeléssel és gyűlöletkeltéssel igyekeznek elérni.
Vágólapra másolva!

A baloldali ellenzéktől nem idegen, hogy a közmédia ellen hergeljen. Magyar Péter is a DK, valamint a 2022-es választáson együtt induló baloldali összefogás többi szereplőjének bevett módszerét követi, amikor olyan valótlanságok terjesztésével igyekszik a közhangulatot a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) ellen fordítani, hogy nem biztosítanak neki megszólalási lehetőséget - írta Magyar Nemzet

Ebben az sem zavarta, hogy az elmúlt hetekben szerepelt a köztévében és a közrádióban, és számos egyéb meghívással is megkeresték, amelyekre nem reagált. 

Magyar akkor is ezt a receptet követi, amikor „goebbelsi propagandagyárnak” titulálja a közszolgálati televíziót, valamint amikor a szimpatizánsait az MTVA székháza elé hívja tüntetni. Az október 5-re beharangozott demonstráció előképei a 2018 decemberi, a túlóratörvény elleni tiltakozásul szervezett tüntetések, amelyek során számos baloldali politikus az épületbe behatolva rendbontásba kezdett és a biztonsági személyzet többszöri felszólítása ellenére is órákon keresztül folytatták az intézmény működését megzavaró performanszaikat.

Ismerős arcok

Ráadásul a 2018-as megmozdulások szereplői sorra jelentik be, hogy szombaton is ott lesznek a Kunigunda útján, a közmédia székházánál. Így például az LMP egykori társelnöke, a jelenleg független képviselő Hadházy Ákos, aki a hat évvel ezelőtti tüntetés egyik szervezője volt, Tordai Bence, a Párbeszéd korábbi társelnöke, valamint a jelenleg a Nép Pártján nevű formációban tevékenykedő Jakab Péter, a Jobbik korábbi elnöke. A 2RK elnevezésű pártja színeiben jelen lesz egy másik hajdani Jobbik-vezér, Vona Gábor is, a Momentum ugyancsak képviselteti magát az eseményen.

Saját magukat buktatták le

A 2018-as tüntetéssorozat abból a szempontból különleges, hogy a baloldali politikusok maguk is megörökítették a randalírozásukat, amelyről az intézmény biztonsági rendszere és munkatársai szintén felvételeket készítettek. A videókból kiderül, hogy az ellenzéki parlamenti pártok képviselői milyen arcátlan és primitív hazugságokkal igyekeztek lejáratni a közszolgálati médiát és próbáltak népszerűséget kovácsolni maguknak.

Számos jelenet azonnal mémmé vált. Így például az, amikor Kunhalmi Ágnes, az MSZP néhány napja leköszönt társelnöke úgy tett, mintha a padlóra lökték volna, holott a felvételeken jól látható, hogy ő maga futott neki egy ajtónak, amelyet az MTVA munkatársai csuktak be előtte. A kellemetlen közjátékhoz Szél Bernadett, az LMP egykori társelnöke is asszisztált, amikor „Jaj, Istenem, Ági! Segítsetek!” felkiáltással a panaszos sikollyal a földre omló Kunhalmihoz sietett. 

K...rva erős képek

Egy másik rossz emlékű jelenet Bangóné Borbély Ildikóhoz fűződik. A pártjából azóta kizárt egykori szocialista országgyűlési képviselő jó lehetőséget látott abban, hogy hamisan a tévé biztonsági személyzete által vegzált áldozatnak állítsa be magát és társait. – K...va erős kép lenne, ha lefekszünk a lépcső elé és tarkóra tesszük a kezünket – győzködte Bősz Anettet, hogy minden kényszerítés hiányában is tegyenek így. Érdekesség, hogy Bangóné először megkérte Bőszt, hogy állítsa le a videófelvételt, ám a liberális pártiból később DK-ssá avanzsált politikus ezt elfelejtette – vagy nem akarta – megtenni és végül nyilvánosságra is került a felvétel. 

Az egyik felvételen az emlékezetes lyukas zokniját is megvillantó Hadházy Ákos pedig a lépcsőkorláton igyekezett felmászni a tv-székház egyik felsőbb emeletére, ám mikor a biztonsági őrök leállították a cirkuszba illő mutatványt, a képviselő erőszak áldozatának próbálta feltüntetni magát, a színjátékban pedig a társai is részt vettek

A DK-s Varju Lászlót pedig később garázdaság miatt 900 ezer forintos pénzbüntetésre ítélték, amiért dulakodni kezdett a biztonsági őrökkel – egyiküknek nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozva – miután erővel próbált bejutni a hírszerkesztőségbe. 

 

Gyújtogattak is

A jobbikosok is kivették a részüket a randalírozásból. Jakab Péter arról beszélt az egyik párttársa által rögzített videón, hogy minden hivatalos beléptetési eljárást megkerülve jutott be az épületbe: átmászott a kerítésen, majd az MTV két távozó munkatársa mellett slisszolt be és egy „gyors sprinttel” tűnt el a recepciósok és biztonságiak szeme elől. (2:25-től)  

Egy másik egykori jobbikos képviselő, Stummer János pedig azzal hergelte a tömeget, hogy miután állítása szerint nem tudott beszélni a biztonsági személyzettel, a tűzjelző megnyomásával próbálta zavarni a köztévé adását. Tette hatott is a megjelentekre, a felvételek tanúsága szerint a tüntetők egy csoportja gyújtogatni kezdett az utcán. 

Figyelemre méltó, hogy később – az akkori ellenzék legbefolyásosabb politikusaként – Gyurcsány Ferenc igyekezett elhatárolódni a kínos eseményektől. Miután egy műsorban arról kérdezték, hogy ő maga miért nem vett részt az ominózus akciókban, azt igyekezett érzékeltetni, hogy méltóságán alulinak tartja a fentiekhez hasonló megmozdulásokat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!