A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hárman meghaltak egy budai telekre zuhant kisrepülőgépben

Vágólapra másolva!
Hárman meghaltak, mikor lezuhant egy Cessna típusú repülőgép a főváros III. kerületében. A gép két ház közé, egy üres telekre zuhant.
Vágólapra másolva!

Légibaleset történt hétfőn este Budapesten: hárman meghaltak, amikor lezuhant egy Cessna 172 típusú repülőgép Budapesten, a III. kerületi Taliga utca egy üres telkére, két ház közé hétfő délután - mondta Paul Tamás, a Fővárosi Tűzoltóság sajtóügyeletese. Szemtanúk szerint a géppel egy kört írtak le, majd a Cessna a második kör befejezése előtt lezuhant, a gép kiégett. A zuhanó repülőgép egy elektromos vezetéket is elszakított.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 Kékfény című műsorában azt mondta, nagy erőkkel siettek a helyszínre, de a gép kigyulladt, így semmit nem tudtak tenni a benn égett utasokért.

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője elmondta hogy a gép délután a Farkashegyi repülőtérről szállt fel, de hogy milyen útvonalat járt be, egyelőre nem tudják. A szervezet szakemberei a helyszínen vannak, vizsgálják a beleset körülményeit - tette hozzá a szóvivő. Repülési tervet nem adtak le, de ezt a légtérnek ebben a részében nem is kötelező.

A helyszínelés hétfőn késő estig tartott, a Közlekedésbiztonsági Szervezet adatgyűjtéssel, további szemtanúk meghallgatásával folytatja tovább a vizsgálatot. A szóvivő elmondta, hogy megkezdik a roncs átvizsgálását is, amit nagyban megnehezít, hogy a gép jelentősebb rendszerei elégtek vagy elolvadtak. Bajkó Erika szerint az eddigi meghallgatások azt erősítik meg, hogy a repülő kis magasságban repült.

Fotó: MTI
Vizsgálják a roncsot

Az MTI egy interneten megtalálható ismeretető alapján azt írta, a Cessna 172 típust széles körben használják a katonai és a polgári repülésben egyaránt. A gép nagy sikere többek közt a megnövelt repülésbiztonsággal magyarázható, amely speciális elrendezésű főfutóművének köszönhető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!