Bűncselekmény gyanúja merült fel a szabadbattyáni raklaptűznél

Vágólapra másolva!
Több tízezer raklap kapott lángra kedd délután a Fejér megyei Szabadbattyánban. Az ezerötszáz négyzetméteren, négy méter magasságban felhalmozott raklapok többméteres lánggal égtek. A lángokat kedd éjszakéra tudták megéfekezni, de a zsarátnokok eloltása szerda reggelig is eltart. A tűzoltók és a rendőrség bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást.
Vágólapra másolva!

Több tízezer raklap kapott lángra kedd délután a Fejér megyei Szabadbattyánban. A tűzeset miatt bűncselekmény gyanúja miatt indított vizsgálatot a székesfehérvári tűzoltóság és a rendőrség.

A lángok átterjedtek a közelben lévő ablakgyátó üzemcsarnokra is. A tűzoltók a lángokat kedd éjszakára eloltották el, de ekkor még zajlott az izzó részek átfürdetése: az izzó, és a már összeroskadt raklaphalmokat egy erőgép segítségével széthúzzák, és lassan haladva, szakaszosan folytatják tovább az oltást. A munkálatok várhatóan szerda hajnalra fejeződhetnek be.

A raklapgyár udvarán 1500 négyzetméteren, 5 méter magasságban felhalmozott, hézagmentesen tömörített raklapok égtek, több tízezer darab. A tűzoltóság négyes, kiemelt fokozatú riasztást rendelt el. A tűz - amely Szabadbattyán Székesfehérvár felőli részén, a 7-es főút mellett keleztkezett - oltásában Fejér, Veszprém és Somogy megyei tűzoltók is részt vettek.

A rendkívüli hőség miatt a tűzoltóknak a távolabbi vízfelvételi lehetőséget kellett keresniük. Székesfehérvárról három tűzoltófecskendő és egy vízszállító, a Veszprém megyei Pétfürdőről pedig egy vízszállító dolgozott a helyszínen, ahova Siófokról és Pétfürdőről is küldtek egy-egy fecskendőautót. A Fejér, a Veszprém és a Somogy megyeiek mellé Székesfehérvárról, Siófokról, Balatonfűzfőről és Sárbogárdról is érkeztek tűzoltók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!