A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az Ab még nem jelölte ki a médiatörvényes panaszok felelősét

Vágólapra másolva!
A nyugdíjtörvényes beadványokért felelős bírót már kijelölte, a médiatörvényes beadványok előadóját viszont még nem jelölte ki az Alkotmánybíróság (Ab). Pontosan nem lehet tudni, hogy mikorra születhet ítélet a két ügyben, először a magán-nyugdíjpénztári elvonásokról dönthet a testület.
Vágólapra másolva!

Az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke a héten kijelölte azt a bírót, aki a magán-nyugdíjpénztári pénzek elvonásáról szóló határozatot készíti el - értesült az [origo] az Ab környezetéből. A forrás szerint a médiatörvénnyel kapcsolatos beadványos ügyében eljáró bírót még nem jelölték ki.

Pontosan nem lehet tudni, hogy mikorra születhet ítélet a két ügyben, a testületet ugyanis nem kötik határidők. Sereg András, az Ab szóvivője hétfőn a Magyar Nemzetnek azt mondta, kizárt, hogy január végéig döntés szülessen a magánnyugdíjpénztárakat érintő beadványokkal kapcsolatban.

Sereg szerint az elmúlt években a társadalmi közérdek szempontjából kiemelkedő ügyekben - így a 2006-os Gyurcsány-csomag vagy tavaly az ingatlanadó - már volt példa soron kívüli tárgyalásra, de a legrövidebb ügymenet így is másfél-két hónap volt. A médiatörvénnyel kapcsolatos döntést csak ezt követően hozhatják míg, hiszen a nemzetközi sajtóban is keményen bírált törvény csak január elején lépett életbe.

Az MSZP múlt csütörtökön jelentette be, hogy a tavaly év végén elfogadott médiatörvény teljes megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól, mivel a jogszabályt részleteiben javíthatatlannak tartja. December végén ugyancsak az MSZP, illetve a magánnyugdíjpénztárakat tömörítő Stabilitás Pénztárszövetség kérte az Ab-től, hogy sürgős eljárásban döntsön a nyugdíjtörvényről. A magán-nyugdíjpénztári tagoknak január 31-ig kell dönteniük arról, hogy maradnak vagy átlépnek az állami rendszerbe. Aki nem nyilatkozik, annak a tagsága automatikusan megszűnik március elején.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!