A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Habony Árpád ügyvédje lehet a médiahatóság elnöke

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet, a Rogán Antal vezette önkormányzat, valamint Habony Árpád jogi képviseletét is ellátta sajtóperekben Karas Mónika, aki az Index értesülése szerint a médiahatóság új elnöke lesz.
Vágólapra másolva!

Karas Mónika lehet a médiahatóság elnöke, értesült az Index. A lap szerint Orbán Viktor kormányfő órákon belül bejelenti, hogy Karast javasolja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság élére. Sem a Miniszterelnökségen, sem a médiahatóság elnökét kinevező államfő hivatalában, a Köztársasági Elnöki Hivatalban nem tudtak arról az Origo megkeresésére, hogy a jelölés ma megtörténne.

Karas Mónika sajtóperekben volt aktív az elmúlt években. Orbán Viktor tanácsadójáról, Habony Árpádról a hvg.hu közölt képeket még június végén. Habony egy több tízmillió forintot érő Mercedes terepjáróban ült egy étterem előtt. Akkor, emlékeztet az Index, Karas Mónika, Habony Árpád ügyvédjeként azt írta a hvg.hu-nak, hogy az „igen gúnyos hangnemű” cikknek „nyilvánvalóan semmi más indítéka, célja nem volt, mint az, hogy olvasók számára érzelmektől túlfűtött, gyalázkodó kommentek „közreadásához szolgáltassanak alapot”. Karas Mónika azt is kifogásolta, hogy a hír mellé a hvg.hu képet is mellékelt, pedig Habony Árpád „nem közszereplő” és „nem nyilvános közszereplésen” vett részt, így polgári peres eljárást indít a hvg.hu ellen, amennyiben a portál nem távolítja el 24 órán belül a képeket.

Karas ellátta a Magyar Nemzet jogi képviseletét is több perben. Ügyvédként képviselte az V. kerületi önkormányzatot is az atlatszo.hu elleni perben, amiben az önkormányzat helyreigazítást szeretett volna elérni a honlapon megjelent Belváros-Lipótváros: Százmilliók csókos alvállalkozóknak című tavaly februári cikke miatt. A Fővárosi Ítélőtábla a keresetet azonban elutasította és másodfokú ítéletében kötelezte az önkormányzatot 50 ezer forint perköltség megfizetésére.

Az Index értesülése szerint Karas a médiatanács elnöki tisztét is betöltheti. A parlament augusztus 26-ára – a tanárok béremelése miatt – összehívott rendkívüli ülésén meg is választhatja erre a posztra Karast.

A médiahatóság új vezetőjét április óta, az előző elnök, Szalai Annamária halála óta keresi a kormányoldal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!