Mezítlábas, síró német lányt találtak Röszkénél

Vágólapra másolva!
Egy mezítlábas, vékony kabátot viselő 17 éves német lányt találtak a rendőrök január 11-én éjjel az 5-ös úton, Röszkénél. Azt mondta, hogy elrabolták, egy tanyán volt fogoly, de sikerült megszöknie, és visszamenne Németországba.  
Vágólapra másolva!

A Készenléti Rendőrség két járőre éppen Röszke környékén vadászott illegális határátlépőkre, amikor éjjel háromnegyed tizenegykor az 5-ös főút mellett egy fiatal lányt vettek észre. Az árok mellett guggolt, sírt, és nagyon fázott. Egy vékony kabát volt rajta, a cipőjét pedig a kezében fogta.

Kellett egy tolmács

Mivel csak németül beszélt, kértek egy tolmácsot, akinek a lány az mondta, hogy 17 éves, és pár napja rabolták el Düsseldorfból. Nem tudta, mit akarnak tőle, egy környékbeli tanyán volt bezárva, de végül megszökött. Azt kérte, hogy vigyék vissza Németországba.

Akciót szerveztek

A rendőrök egy német vendégtiszt segítségével azonnal akciót szerveztek, és az emberrablók nyomába eredtek. A lányt visszavitték oda, ahol rátaláltak, hogy megmutassa, honnan szökött meg. Egy tanya mellett meglátott egy piros Fiatot, amelyet felismert. Azt mondta, azzal vitték oda. A rendőrök ezután körbevették a tanyát, és felszólították a bent tartózkodókat, hogy adják meg magukat.

Jött a meglepetés

Bentről egy udvarias női hang válaszolt, hogy azonnal megy. Nyugodtan nyitott ajtót, és igazolta magát. Amikor megtudta, miért keresik, elmondta, hogy a lányt egy veszélyeztetett környezetből kiemelt gyerekekről gondoskodó német alapítvány helyezte el nála. Ő lett e nevelőszülője.

Mindenről a szerelem tehet

A bajok akkor kezdődtek, amikor a lány megtudta, hogy németországi barátja elhagyta. Azért szökött meg, hogy megbeszélje vele, mi történt. A nő egyébként értesítette a német alapítvány magyarországi képviselőjét, aki azt mondta neki, hogy ha a lány nyolc órán belül nem kerül elő, akkor szóljon a rendőröknek.

A lány végül mindent bevallott, és bocsánatot kért a rendőröktől. További érdekes kalandjait megtalálhatja a rendőrség lapjában, a Zsaru magazinban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!