A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Már nem ég a dunaújvárosi műanyaghegy

Vágólapra másolva!
Több mint egy napig küzdöttek a tűzoltók azzal a hatszáz tonnányi műanyag hulladékkal, amely egy dunaújvárosi telephelyen gyulladt ki. A tüzet kedd estére fékezték meg, a kár milliós. 
Vágólapra másolva!

Hatszáz tonnányi műanyag hulladék kapott lángra még hétfőn egy dunaújvárosi telephelyen, a város szélén. Óriási volt a füst, azonban szerencsére nem a város felé fújt a szél, így a település lakói nem kerültek veszélybe.

A tüzet a dunaújvárosi, a solti, a sárbogárdi és a paksi tűzoltók oltották. Közben a katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan mérte a levegő szennyezettségét, amely nem haladta meg az egészségügyi határértéket.

A lángokat végül kedden, este nyolc órakor sikerült végleg eloltani. A tűzben senki sem sérült meg. Még nem tudni pontosan, hogy mitől gyulladt ki a rengeteg műanyag, de a katasztrófavédők már keresik az okot – mondta az Origónak Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér megyei katasztrófavédelem helyettes szóvivője.

A műanyag az E-Elektra Zrt. kétszáz négyzetméteres telephelyén gyulladt ki. A cégnél azt mondták, hogy 5-6 millió forintos káruk lett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!