Előzetesben a miskolci kerítők

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezték azt a három miskolci férfit, akik Magyarországon kívül még hat országban futtattak lányokat. A férfiak azt a bűnbandát vezették, amelynek régebbi főnökeit még tavaly októberben fogták el. 
Vágólapra másolva!

Kerítés és kitartottság vádjával fogtak el a rendőrök egy 42, egy 37 és egy 55 éves miskolci férfit. A férfiak Magyarországon kívül Svájcban, Németországban, Belgiumban, Hollandiában, Spanyolországban és Dubaiban is futtattak magyar nőket, akiktől a megkeresett pénzük nagy részét elvették.

Régi banda, új vezetők

A három férfi annak a miskolci bandának vette át az irányítását, amelynek tagjait még tavaly októberben fogták el. Az Országos Rendőr-főkapitányság szerint a mostani elfogással a teljes bűnbandát felszámolták.

Az alábbi rendőrségi videón a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai csapnak le a banda két tagjára. Az egyik férfit otthonában, társát pedig egy parkolóban fogták el.

A banda legalább 30 fiatal nő "munkáját" szervezte és irányította. A lányokat Kelet-Magyarországról, szegények lakta településeiről szervezték be. A rendőrök szerint a kerítők sokszor meg is verték őket, ha nem kerestek eleget.

A most elfogott három férfivel együtt már 11 ember ellen folyik eljárás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!