A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Lázár: Ügydöntő jelentőségű népszavazás

Körmend, menekültválság, migráns, migránsok, osztrák határ
Körmend, Origo riport, migráns - osztrák határ hangulatanyag, 2016.03.10.
Vágólapra másolva!
Nem lehet lemondani arról a jogról, hogy a magyarok döntsék el, ki léphet be az országba - mondta a Kormányinfón a Miniszterelnökség vezetője.
Vágólapra másolva!

A menekültrendszer megreformálására tett európai bizottsági javaslatcsomag ismeretében ügydöntő, érdemi jelentőségűnek tartja a kötelező betelepítési kvótáról kezdeményezett népszavazást Lázár János.

Visszavárjuk - olvasható Kömendnél a táblán. A menekültekre ez a kormány szerint nem vonatkozik Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón úgy fogalmazott, a magyar választók véleményének ismerete nélkül a kormány nem lépés- és nem döntésképes. Szerinte soha ilyen lényeges kérdésről nem volt még népszavazás Magyarországon 1990 óta.

Hozzátette, nem lehet lemondani arról a jogról, hogy a magyarok döntsék el, ki léphet be az országba.

Példaként említette, hogy ezer település máris jelezte: nem akarnak menekülteket befogadni. Az Európai Bizottság májusban tárgyalhat a kötelező menekültkvótával kapcsolatos újabb javaslatokról.

A terrorveszélyről szólva Lázár János azt mondta, hogy a nagy nemzetközi titkosszolgálatok szerint Európát újabb terrortámadások veszélye fenyegeti. A kormány nem kapott konkrét fenyegetést az Iszlám Államtól, de a nemzetközi terrorfenyegetettség miatt az eddig bevezetett intézkedéseket indokolt érvényben tartani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!