Pénzt, cigit de volt, hogy italalt kaptak a csempészektől a magyar határőrök

ellenőrzés Foglalkozás határátkelő határőr KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY SZEMÉLY személyautó Záhony, 2017. június 11.
Utasok autóját ellenőrzi egy vámos a magyar-ukrán határátkelőhelyen, Záhonyban 2017. június 11-én. Ezen a napon nulla órakor
Záhony, 2017. június 11. Utasok autóját ellenőrzi egy vámos a magyar-ukrán határátkelőhelyen, Záhonyban 2017. június 11-én. Ezen a napon nulla órakor életbe lépett az ukrán állampolgárok európai uniós vízummentessége, ezentúl vízum nélkül utazhatnak az Európai Unió tagállamaiba Ukrajna biometrikus útlevéllel rendelkező állampolgárai. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Korrupció miatt vádat emeltek ötven ember - köztük több volt pénzügyőr - ellen, akik a gyanú szerint csempészetben vettek részt a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen.
Vágólapra másolva!

Keresztes Imre főügyész az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Záhonyi Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának ötven embere ellen, bűnszervezetben elkövetett vesztegetés miatt emeltek vádat.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila

Az ügy a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult.

A vádirat szerint a volt pénzügyőrök segítettek Magyarországra csempészni ukrán termékeket. Főleg cigarettát, benzin, alkoholt és ételt. Hogy bizonyos dolgok felett szemet hunyjanak, pénzt, cigarettát és különböző italokat kaptak.

A bűnbandát két éve fogták el egy összehangolt akcióban. Az egy főhadnagy kivételével tiszthelyettesek voltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!