A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Súlyosan megsérültek, de bele is halhattak volna az élő közvetítésbe

Vágólapra másolva!
Élőben közvetítette egy balesettel végződött előzését egy romániai kisbusz sofőrje az A3-as autópálya észak-erdélyi szakaszán. A rendőrség egy petíció aláírására buzdítja az embereket, amelynek azt a címet adták: Stop a volán mellőli élő Facebook-közvetítésekre! Lájkold az életet! Nem véletlenül, nemrég kilenc ember halt meg, szintén egy élő közvetítés miatt.
Vágólapra másolva!

A kisbusz hétfőn délelőtt külföldön dolgozó román vendégmunkásokat szállított Maros megyébe. Kolozsvár mellett pont előzött, amikor szalagkorlátnak csapódott, és felborult.

A balesetben a sofőr és a jármű négy utasa is megsérült.

Mint később kiderült, a sofőr a manővert élőben közvetítette a Facebookon.

Tavaly májusban a szintén vendégmunkásokat szállító Maros megyei kisbusz szenvedett balesetet Ceglédbercelnél. Akkor kilenc ember halt meg. Azt a balesetet is élőben közvetítette a sofőr, valószínűleg azért nem vette észre a szemből érkező teherautót, mert a telefonjára figyelt.

A belügyi tárca közösségi oldalán arra kérték a tömegközlekedési eszközökön utazókat, hogy szóljanak rá az autóbuszok, trolibuszok, villamosok vagy taxik vezetőire, ha azt látják, hogy vezetés közben használják a telefonjukat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!