Egészségházat avattak Kastélyosdombón

LÉVAI Anikó; ORBÁN Viktor; KIRIZS Zsolt
Kastélyosdombó, 2019. június 17. Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége (b), Kirizs Zsolt polgármester (k) és Jamniczky Zsolt az E.ON Hungária igazgatósági tagja (j) átvágja a nemzeti színű szalagot az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON támogatásával épült Doktor Pont új egészségház átadásán, Kastélyosdombón 2019. június 17-én. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Doktor Pont néven egészségházat adtak át a Somogy megyei Kastélyosdombón hétfőn. A fejlesztés egy, a települést és a térséget érintő, 2013 óta tartó felzárkózási program újabb eleme.
Vágólapra másolva!

A beruházás az Ökumenikus Segélyszervezet és a helyi önkormányzat, valamint az anyagi támogatást biztosító E.ON Hungária Zrt. együttműködésében valósult meg mintegy tizenhét millió forintból.

A fejlesztésre azért volt szükség, mert a rendszeres orvosi, fogorvosi ellátáshoz korábban nem állt rendelkezésre megfelelő épület a 238 lelkes délkelet-somogyi településen és környékén.

Az egészségházban háziorvosi rendelő, fogorvosi rendelő és fodrászat is szolgálja majd a falu lakóit a jövőben.

Az önkormányzat által felajánlott épület új homlokzatot kapott, a szolgáltató helyiségek mellett egy várót is kialakítottak, és mozgássérültek számára is megközelíthetővé tették.

Az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON támogatásával épült Doktor Pont új egészségház Kastélyosdombón 2019. június 17-én. MTI/Varga György Forrás: MTI/Varga György

A létesítményt a miniszterelnök felesége, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lévai Anikó avatta fel.

Emlékeztetett, a településen korábban már több fejlesztést is végrehajtott a segélyszervezet, s azokat folyamatosan figyelemmel kísérik. Az intézmény munkájáról egy hasonlattal élve azt mondta: ahogy a kertészek is felelősséggel tartoznak az elültetett növényekért, úgy a segélyszervezet is felelős a támogatott emberekért, közösségekért.

Lehel László, a szervezet elnök-igazgatója úgy fogalmazott: hosszú évek óta törekszenek közösségek építésére. Szerinte akkor van értelme a munkájuknak, ha van mögöttük támogató, s van egy azt elfogadó közösség. Kastélyosdombó esetében mindez megvan, hiszen mára a segélyszervezet a falu legnagyobb munkaadójává vált.

Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége, Kirizs Zsolt polgármester és Jamniczky Zsolt az E.ON Hungária igazgatósági tagja (j) átvágja a nemzeti színű szalagot az új egészségház átadásán Forrás: MTI/Varga György

Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja arra emlékeztetett, hogy a segélyszervezet és a vállalat között évtizedes együttműködés él. A fejlesztés legfontosabb várható eredményének azt nevezte, hogy reményei szerint hozzájárul a közösség fejlődéséhez, az emberek életminőségéhez.

Kirizs Zsolt, Kastélyosdombó független polgármestere azt mondta,

a helyiek könnyebben, gyorsabban és kényelmesebben tudnak orvoshoz jutni a jövőben,

ez pedig hozzájárul a falu felzárkózásához, megtartó képességének javításához.

A beruházás része a segélyszervezet települést és a térséget érintő felzárkózási programjának, amely a családok átmeneti otthonának létrehozásával indult. A falu kastélyparkjában korábban komlóültetvényt telepítettek, sajtműhelyt, tangazdaságot hoztak létre, gyógynövényszárító épült, oktatóközpontot létesült, a hátrányos helyzetű gyerekeknek esélytábort építettek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!