A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Ne felejtse el, ekkortól nem jár a héten a 4-6-os villamos felújítás miatt

sín, 4-6-os villamos vonala, pályafelújítás
4-6-os villamos vonala
Vágólapra másolva!
Vágányfelújítás lesz a 4-es és a 6-os vonalán, ezért a Széna tér és a Margit utca, továbbá a Práter utca és a Goldmann György tér között nem közlekednek majd a villamosok. 
Vágólapra másolva!

Összesen közel 2 kilométeres szakaszon újítja fel idén a BKV Zrt. a 4-es és a 6-os villamos vonalát az iskolai nyári tanítási szünetben.

Első körben június 14-én 21 órától, valamint 15-én 4 és 7 óra között a Széll Kálmán tértől csak az Oktogonig - az Újbuda irányú megállóhelyig - járnak a villamosok 4-6-os jelzéssel.

A Nyugati pályaudvartól, a 923-as járat Dél-Pest irányú megállójától a 4-es és a 6-os pótlóbuszokkal lehet utazni az újbudai végállomások felé. A pótlóbuszokra a körút mentén kijelölt megállókban lehet felszállni. A fenti időszakok között éjszaka a teljes vonalon a 6-os villamospótló busz közlekedik, mely a Margit-szigetnél csak a Móricz Zsigmond körtér M irányába áll meg.

A felújítás június 15., szombat 7 órától kezdődik, és egészen július 6., szombat 4 óráig tart.

Ekkortól a villamosok rövidített útvonalon, 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tértől a Corvin-negyedig (az Újbuda irányú peron Pál utca felőli végéig) járnak. Onnan (a Pál utcánál kijelölt megállótól, valamint a 923-as busz megállójától) a 4-es és a 6-os pótlóbuszokkal lehet utazni Újbuda-központ és a Móricz Zsigmond körtér felé. A pótlóbuszokra a körút mentén kijelölt megállókban lehet felszállni.

Illusztráció Fotó: Polyak Attila - Origo

A felújításról

A BKK közleményében azt írja, a Margit körút érintett szakaszán – ahol idén nyáron több mint 800 méteren építik át a villamosvágányt – utoljára 2000-ben végeztek a jelenlegihez hasonló felújítást.

Dél-Budán, a most felújítandó szakaszon utoljára 1996 és 2000 között, illetve egy-egy rövidebb szakaszon 2010 és 2013 között végeztek nagyobb rekonstrukciót, most 1000 méteren cserélik a sínpályát, a kitérőket, továbbá a Petőfi hídon a dilatációs szerkezetet is.

A belváros kényelmesebb elérése érdekében egész nyáron sűrűbben közlekedik a 2-es villamos és az M4-es metró.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!