5 fontos szempont szobabérléshez

Vágólapra másolva!
Az albérleti piac minden korábbinál szélesebb kínálattal várja az érdeklődőket. Az online hirdetési oldalakon ajánlatok ezreivel találkozhatnak az érdeklődők, de akár profi céget is választhatnak az ideális albérlet megtalálásához.
Vágólapra másolva!
Forrás: pixabay

A tapasztalatok szerint a szobabérlés igen kedvelt megoldás azok számára, akik kedvező áron szeretnék megúszni a dolgot, egyedül költöznének, vagy egyszerűen nincs szükségük egy teljes ingatlanra. A kiadoszobabudapest.hu szakembereinek segítségével most igyekszünk összegyűjteni azokat a szempontokat, melyek kiemelt figyelmet érdemelnek szoba bérlése előtt.

1. Ár és minőség- valóban szükséges a kompromisszum?

Ár és minőség. Két olyan terület, melyek csak ritkán hozhatóak összhangba. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az olcsó lehetőségek az ingatlanpiacon is gyakran megkövetelik a kompromisszumokat. Ha azonban az ember személyes életteréről van szó, akkor a legtöbbek számára nem mindegy, milyen környezet veszi körbe őket, mennyire korszerűen kialakított az. A titok nem másban rejlik, mint a megfelelő választásban.

Ez azonban nem egyszerű, hiszen jól tudjuk, a meghirdetett kiadó szobák között gyakran kellemetlen meglepetésekkel is találkozhat az ember. Nem véletlen, hogy a Global Best Property Zrt. is azt javasolja, hogy ha csak szobát vagy lakrészt bérelnél, akkor mindenképpen fordulj a területen otthonosan mozgó céghez. Ezen rendszerint a megbízhatóság és a bérlői elégedettség múlhatnak.

2. Válassz egyéni céljaid alapján!

Budapest mind a munka, mind a tanulmányok terén kitűnő lehetőségeket kínál. Sokan vannak, akik e kettőt szeretnék ötvözni, és az élet minden területébe belekóstolnának egyszerre. Persze nem mehetünk el a főváros kínálta kikapcsolódási formák mellett sem, legyenek azok akár természeti értékek, akár épített vonzerők, történelmi látnivalók, kulturális programok. Ahhoz, hogy megtaláld a számodra ideális lakóhelyet, érdemes több szempontot is figyelembe venni. Mindegy, hogy Budapesten a 9. kerület a célod, vagy más kerületekben gondolkodsz, mindennapi tevékenységedet gondold ésszerűen át. Nem elhanyagolható ugyanis, hogy mennyit utazol tömegközlekedéssel, hányszor kell átszállnod, vagy például akad-e megfelelő vásárlási lehetőség a környéken.

3. Költözz ismerőssel!

Ha szobabérlés kerül szóba, akkor biztosan nem mehetünk el a lakótárs kérdése mellett. Bizonyos ingatlanokban akár 5-6 fő is kényelmesen elfér, de ez ugyanakkor magában hordozza a kockázatot, hogy nem jössz majd ki másokkal. Tény, hogy az ilyen lakóközösségekben nem barátokat keres az ember, de nem árt, ha zökkenőmentesen zajlik az együttélés. Ha elkerülnéd a kellemetlen helyzeteket, akkor megéri olyan közvetítő cég mellett dönteni, amely kizárólag megbízható bérlőkkel foglalkozik, akik számára nem okoz gondot a tisztaságra és az együttélési normákra való odafigyelés.

4. Igényes belső enteriőr, kiváló felszereltség

Azt gondolhatnánk, hogy a korszerűség és a megfizethetőség nem fér össze. Fontos azonban tudni, hogy minden csak azon múlik, milyen módját választod a kiadó albérlet keresésének. Az igényesen kialakított közös terek mellett a bérelt szobában is különleges stílussal, színvonalas bútorokkal találkozhatsz, ha jó helyen keresel. A speciálisa kiadó szobákra, albérletekre fókuszáló cégek közreműködésével nem csak a szerződéses háttér lesz kifogástalan, hanem a havi költségekért kapottakkal is garantáltan elégedett leszel.

5. Figyelj a várható rezsire!

S ha már a kiadásokról esett szó, nem mehetünk el a rezsiköltség mellett. A korrekt ajánlathoz hozzátartozik az is, hogy a bérlő előre tudja, milyen fix összegre számíthat a nyári és a téli hónapokban. Vannak olyan kiadó szobák, melyek esetében a rezsi költsége már alapvetően benne van a bérleti díjban. Ez a megoldás kétségkívül praktikus és kifizetődő mindkét fél részére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!