Idén több időpontban is vásárolhatunk Black Friday-kor?!

Vágólapra másolva!
A Black Friday már hazánkban is évek óta megrendezésre kerül. Az Egyesült Államokból átvett szokás egyet jelent a karácsonyra való készülődéssel és a hihetetlen kedvezményekkel. Míg a tengerentúlról gyakran láthatunk olyan felvételeket, melyeken egymást tapossák az üzletekben az emberek, addig hazánkban egészen másként zajlik a Fekete Péntek. Ugyan a vásárlók ilyenkor kétségtelenül nagyobb számban keresik fel az üzleteket, de az online piactéren is jelentős tömeg szeretné a pénzét költeni. Mindez fokozottan így lesz idén, hiszen az aktuális helyzetben sokan biztonságosabbnak érzik a webáruházból történő rendelést.
Vágólapra másolva!
Forrás: pexels.com

Több időpont is rendelkezésünkre áll!

Az Egyesült Államokban a Black Friday rendszerint a hálaadást követő péntekre utal. A hazai kereskedők azonban másként oldják ezt meg. Webáruházanként eltérő, hogy mikorra időzítik a Fekete Pénteket. Előreláthatólag már november 13-án is vásárolhatunk nagyszabású kedvezményekkel, de van aki például november 20-ára időzíti akciós ajánlataikat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbbször nem csak péntekre szorítkoznak a Black Friday megrendezésével, hanem egész hétvégén kiváló lehetőségekkel találkozhatnak az érdeklődők az áruházakban.

Egyre tudatosabbak a vásárlók!

Az online rendelést sokan az impulzus-vásárlással azonosítják, pedig ez ma már korántsem így van. Míg az üzletekben hajlamosak vagyunk arra, hogy elcsábulunk a jobbnál-jobbnak hitt ajánlatok láttán, és talán még azt is megvesszük, amire tulajdonképpen nincs is szükségünk, addig a webáruházaknál más a helyzet. Az internet végeláthatatlan tudástár, és ha információgyűjtésről van szó, aligha találhatnánk nála jobb döntést. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a műszaki cikkek, parfümök vagy akár a kozmetikai márkák kapcsán is sokan online tájékozódnak, véleményeket olvasnak, s tudatosan döntenek. Persze a Black Friday hihetetlen akciói mégis vásárlásra csábítanak, de érdemes célirányosan keresni és szűrni a webáruházakban.

Forrás: pexels.com

Melyek a legnépszerűbb termékek?

A Black Friday kedvezményekkel gyakran találkozni olyan webáruházaknál, melyek többféle terméket is kínálnak egyszerre. Nagy népszerűségnek örvendenek a változatos termék kategóriákat felsorakoztató shopok, amik a lakástextiltől kezdve a dekorációkon és játékokon keresztül műszaki cikkek széles választékával is állnak rendelkezésre. A vásárlók előnyben részesítik ezeket akár a karácsonyi ajándékvásárlás alkalmával is, hiszen így egy webáruházból beszerezhetik a kiszemelt termékeket. Várhatóan ezek a lehetőségek rendkívül nagy érdeklődésre tartanak majd számot.

S hogy melyek a legnépszerűbb termékek, amelyeket a Fekete Pénteken keresnek? A műszaki cikkek még mindig vezetik a listát. Megéri közöttük körülnézni, hiszen akár a leendő karácsonyi ajándékokat is megtalálhatod így. Fontos ugyanakkor, hogy informálódj más websopok ajánlatait illetően is, ezzel az ár-összehasonlítást megcélozva. Az online parfümériák legalább olyan keresettek ebben az időszakban, mint azok a ruházati webshopok, melyek férfiaknak, nőknek és gyerekeknek egyaránt széles választékkal állnak rendelkezésre. Az élmény ajándékok korát éljük, amikor rendkívül gazdag kínálattal találkozhatunk. Érdemes az ezzel foglalkozó cégeknél is tájékozódni, hiszen könnyen lehet, hogy ajándékutalvány formájában adhatsz élményt a megajándékozottnak.

Figyelj az ajándék személyes jellegére!

Ez utóbbi, az ajándékutalvány, egyébként remek választás lehet akkor, ha tulajdonképpen fogalmad sincs, hogy mit ajándékozz, és garantáltan nem szeretnél mellélőni. Ezt a Black Friday akciókon kívül is elérheted a legtöbb webshopnál. Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni az ajándék személyes jellegét, melyből a másik tudhatja, hogy mennyire fontos számodra. Akár egy kézzel írt vagy készített képeslap, a gondosan elvégzett, akár saját dekorációval gazdagított csomagolás is sokat dobhat azon, milyen érzéseket vált ki a meglepetés.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a jelenlegi helyzetben a legtöbben a biztonságos megoldásokra törekednek. Miért várnád meg, míg néhány hetes távolságba kerülnek a karácsonyi ünnepek? Várhatóan így is nagy tömeg lesz a bevásárlóközpontokban, amit most talán jobb elkerülni. Nem véletlen, hogy az online vásárlás fénykorát éli, és minden korábbinál többen döntenek a webes vásárlás mellett.

A Black Friday akciókra tehát egész novemberben lehet számítani, webáruházanként eltérő időpontokban. Ha van kedvenced, akkor valószínűleg hírlevélben már tájékozódtál a várható lehetőségekről. Abban az esetben, ha egy konkrét terméket szeretnél beszerezni akciós áron, akkor megéri a kifejezetten ilyeneket kínáló áruházak oldalain informálódni. A Fekete Péntek idén sem marad el, színtere azonban valószínűleg nagymértékben áttevődik az online felületekre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!