A bírósági ítélet kimondja: folyamatosan hazudott Soros blogjának alkalmazottja

Vágólapra másolva!
Három év után ítéletet hozott a Budai Kerületi Központi Bíróság arról, hogy a Soros-blog 444 munkatársa, Halász Júlia hazudott, amikor azt állította több médiumnak is, hogy egy zártkörű fórumon a fideszes Szabó László bántalmazta őt. A Soros-blog önkéntes áldozati bárányaként viselkedő Halász Júlia mellett korábban még szimpátiatüntetést is szerveztek, sőt, az őt ért sérelem miatt még a nemzetközi újságíró szövetség is felemelte hangját. A hirtelen celebbé vált Halász pedig egyre jobban beleélte magát abba, hogy micsoda inzultus érte őt, és az sem érdekelte, hogy a hamis vádaskodásával egy ártatlan ember becsületét mocskolja be. Persze rövid időn belül előkerült egy olyan felvétel – amit a PestiSrácok.hu mutatott be elsőként –, amin az látszik, hogy Halászt nem bántalmazta senki, sőt, ő volt az, aki agresszíven viselkedett. Erről már azonban valamiért elfelejtettek beszámolni azok a portálok, akik átvették a 444.hu cikkét, amiben Szabó Lászlóról hazugságokat állítottak. Az esetről azóta is hallgatnak, pedig a fideszes politikus a Soros-blog fantáziadús mesemondója ellen feljelentést tett, majd bíróság elé vitte az ügyet. A döntésre ugyan három évet kellett várni, de végül a bíróság kimondta: Halász Júlia rágalmazás miatt megrovásban részesül - írja a Pesti Srácok.
Vágólapra másolva!

A 444.hu munkatársát Szabó László fideszes politikus perelte be rágalmazás miatt még 2017-ben, miután azt állította róla, hogy bántalmazta, valamint a telefonját is elvette egy zártkörű fórumon. A baloldali sajtóban előadott történet már a kezdetektől több sebből vérzett, majd előkerült egy felvétel is, ami végleg bedöntötte a Halász Júlia által kitalált történetet.

Ezen azt lehetett látni, hogy

Halász volt az, aki provokatív módon viselkedett, a szemtanúk szerint pedig ok nélkül visítozott és agresszívan viselkedett az újbudai fórumon.

A Pesti Srácok már akkor azt állította a birtokába jutott videó-és fotóanyag alapján: nem történt bűncselekmény. Az újságírónő feljelentése után nyomozás indult, amit bűncselekmény hiányában szüntetett meg a hatóság, Halász Júlia pedig közösségi oldalán fakadt ki a rendőrségi eljáráson, amit szerinte "nem kellő gondossággal" végeztek. Úgy tudjuk,

Halász Júlia feljelentésében azt sérelmezte, hogy telefonjából kitörölték a zárt fórumon készített felvételeit.

Ehhez azonban szinte érthetetlen módon kapcsolódik a hírportálon megjelent néhány másodperces videó, amelyen Halász látható, aki éppen az őt kamerázó személy felé üt.

A cikk megjelenése után még 24 óra sem telt el, a PS szerkesztőségében két nyomozó jelent meg, akik azonnal lefoglalták a felvételt tartalmazó CD-t, majd pedig kihallgatták a hírportál munkatársát. Halász Júlia szerint azonban a rendőrség mégsem végezte jól a munkáját, és a Facebookon azt sérelmezte, miért nem bizonyították be, hogy bántalmazták őt.

A PS megkereste a BRFK-t, hogy a Halász által leírtakra reagáljanak. Leginkább arra, hogy milyen egy "óvatos nyomozás", amiről a 444-es Halász ír, továbbá munkájukat befolyásolja-e a feljelentő politikai identitása, amire az újságíró hivatkozott posztjában, a rendőrségi közlés szerint viszont Halász ebben is csúsztatott, nem csupán abban hazudott, amit Szabó Lászlóról mondott.

A 444-es által megvádolt

Szabó László a hírportálnak elmondta: ő már az ügy kezdetétől ugyanazt mondja, Halász Júlia képtelenebbnél képtelenebb állításokkal próbálta lejáratni a médián keresztül,

és teljesen alaptalanul vádolta meg erőszakkal. Szabó aláhúzta:

Szabó László a PestiSrácok.hu-nak arról is beszélt, hogy a nyomozás kezdetétől bízott abban, hogy a bizonyítékok vizsgálata, a helyszínen jelenlévő tanúk kihallgatása után a rendőrség ugyanerre az eredményre jut, azaz a Halász Júlia által elmondottak nem úgy és nem olyan formában történtek. Végül neki lett igaza.

Szabó László a bíróság ítélethirdetését követően úgy fogalmazott:

– mondta a fideszes politikus.

Kérdés, hogy ezt a hírt is olyan intenzitással közlik-e le azok a portálok, televíziós csatornák, mint azt, amiben Halász Júlia hazugságaival lejáratta Szabó Lászlót, és vajon a nemzetközi újságíró szövetség reagál-e a bíróság elmarasztaló ítéletével kapcsolatban?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!