Elítélték a nemi szervén eltalált férfit, aki késsel támadt a feleségére

Szörnyű tragédia történt Tolna megyében: aknába zuhant egy 13 éves kislány rendőrség rendőrautó
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A súlyos testi sértés kísérlete miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 2 év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki késsel több helyen megszúrta a feleségét veszekedés közben. De a feleség sem hagyta annyiban, védekezésképpen ő is kést vett magához, és ágyék szúrta a férjét.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfi 2018. június 1-jén szabadult egy másik bűncselekmény miatt elrendelt letartóztatásából, amely után megkereste a feleségét. A nő befogadta a tokodi házába. Nemsokkal ezután a férj rátámadt a feleségére. Bántotta, terrorizálta a nőt, aki emiatt elköltözott otthonról, de ezután is rendszeresen látogatta a férjét - írta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Origónak küldött levelében.

Az áldozat tavaly februárban is átment hozzá. Ételt, dohányt és alkoholt vitt neki. A részeg férfi és a nő összeveszett egymással.

A vita hevében

a férfi ököllel többször megütötte, majd egy késsel lábon és a csípőjén is több helyen megszúrta a nőt.

A halálra rémült sértett kiabálval könyörgött a férjének, hogy hagyja abba.

Mivel nem tette, a nő védekezésképpen magához vett egy kést, amivel többször megszúrta a férjét. A lábán, a karján és a nemi szervén is eltalálta.

A támadó ettől elgyengült és közölte, hogy akkor most már „hagyják abba".

Forrás: Shutterstock

A nőnek legalább tíz felületes szúrt sérülése lett a fartájon és alsó végtagokon, amelyek 8 napon belüli sérülésnek számítanak, de a szakértők úgy találták, hogy

Az erőszakos többszörös visszaeső férfit a bíróság 2018-ban, többek között a házastársa sérelmére elkövetett testi sértés miatt, mint különös visszaesőt 2 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az erőszakos többszörös visszaeső a szabadságvesztésből nem bocsátható feltételes szabadságra, az újabb bűncselekmény büntetési tételének felső határa a kétszeresére emelkedik.

Az ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfit 2 év fegyházbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapította még, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható, továbbá az elkövetés eszközéül használt kést elkobozta. Az ítéletet a kihirdetését követően az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!