INGATLANBEFEKTETÉS ÉS TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS EGYBEN

Loving Senior Couple senior mature old elderly adult retired retirement pensioner modern contemporary man woman couple wife husband family love support care tender empathy home indoors leisure sunlight posing portrait hug hugging embrace embracing loving
Portrait of loving senior couple looking at each other while posing at home lit by sunlight, copy space
Vágólapra másolva!
Az elmúlt 10 éveben rohamosan csökkent a nyugdíjak vásárlóértéke, ezért abból egyre nehezebb elfogadható szinten megélni. Pedig az időskorúak anyagi biztonsága, a jövedelmi helyzetük jelentős mértékű javítása egyszerű, sőt, annak eszköze is rendelkezésre áll.
Vágólapra másolva!
Forrás:freepik

A megoldás egy életjáradéki szerződés megkötése, persze nem mindegy kivel, hogyan, és milyen felétételek mellett. A Four Generations Property SE ebben nyújt hathatós segítséget a szépkorúaknak, a megfelelő biztonsági elemek és garanciák szerződésekbe való beemelésével, továbbá a befektetők kiválasztásával.

Milyen az életjáradéki piac jelenlegi helyzete?

A korábbi szolgáltatók már több mint 12 éve nincsenek jelen a piacon. Miközben az időseknek egyre inkább szüksége van egy olyan plusz jövedelemforrásra, amely jelentős életszínvonalemelkedést eredményez számukra.

Ennek az igénynek megfelelve, valamint a piaci lehetőséget kihasználva alkotta meg a Four Generations Property SE a saját konstrukcióját és a hozzá kapcsolódó szolgáltatást.

Mi a szolgáltatás lényege?

A cég legfontosabb vállalása, hogy összeköti az idős személyeket és a befektetőket. A szolgáltatásra jelentkező nyugdíjasok szeretnének anyagi biztonságban, boldogan, az újra munkába állas kényszere nélkül élni.

A befektetők pedig egyre nagyobb számban keresik az olyan lehetőséget, amely minimális kockázat mellett is lehetővé teszi számukra a jelentős profitrealizálást és nem mellesleg még válságálló is.

A konstrukciójuknak köszönhetően az invesztorok emellett egyfajta társadalmi szerepvállalásról is tanúbizonyságot tesznek azzal, hogy a nyugdíjaskorúak ingatlanjait vásárolják meg. Ezzel megteremtve számukra azt az életszínvonalat, amit egy ledolgozott élet után vitathatatlanul megérdemelnek.

Számos előnyt is élvezhetnek, például az alacsony tőkeigényt, a hasznosítási kényszer jó időre történő kiiktatását, a befektetett tőkére vetített 2-5-szörös fedezetet, az 50%-os illetékkedvezményt és alapot a jelentős adóoptimalizálásra.

Ha valóban ennyire előnyös a felek számára ez a konstrukció, akkor vajon miért nem terjedt el még szélesebb körben? A választ, vagyis a szolgáltatás értékesítésének nehézségét a Four Generations Property SE a következőkben látja.

Az idősek nagyon bizalmatlanok, ennek oka az őket érő bűncselekmények számának növekedése mellett, a komoly információhiány. Például azt gondolják, hogy a szerződés aláírása egyet jelent az otthonuk elvesztésével, továbbá az anyagi és a lakhatási szempontból történő kiszolgáltatottsággal.

A befektetők pedig amellett, hogy görcsösen ragaszkodnak a korábban sikeresen működő ingatlanbefektetési metódusokhoz, sok esetben alapvetésekkel nincsenek tisztában. Például azt gondolják, hogy a kiadási céllal megvásárolt ingatlanból származó bérleti díj nyereség. Holott az csupán a befektetett több tízmillió forint 10-15 évig tartó megtérülési folyamatának egy aprócska része, és a valódi profit csak sok évvel később lesz majd várható.

Természetesen, a megfelelő szintű és részletességű tájékoztatással eloszlathatók a félelmek és tisztázhatók a tévhitek. Az egyre nagyobb számú sikeres ügylettel pedig, egyenesen arányosan nő a szolgáltatás népszerűsége is, ami egyet jelent az idősek anyagi biztonságával és a befektetők sikerével.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!