Ékszereket, autókat és egy teljes konditeremnyi felszerelést is lefoglaltak a rendőrök - videó

Tréleren az elszállításra váró autók
Vágólapra másolva!
Egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet április közepén történt felszámolása után a nyomozók a bűncselekményekből szerzett és felhalmozott vagyonelemeket is visszaszerezték a gyanúsítottaktól.
Vágólapra másolva!

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt 2021. április 15-én összehangolt akció keretében csaptak le a rendőrök három elkövetőre. 80 kilogramm marihuánát, 3 kilogramm amfetamint és 0,6 kilogramm kokaint foglaltak le, összesen mintegy 250 millió forint értékben.

Egy professzionális terem berendezéséhez elegendő gépek voltak a privát konditeremben Forrás: police.hu

A rendőrség nagy hangsúlyt fektet a bűnös úton megszerzett értékek elvonására, a bűnözők által felhalmozott értéktárgyak lefoglalására, ezért a drognyomozók mellett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala is eljárást indított a kábítószer-kereskedőkkel szemben.

Munkában a talajradar Forrás: police.hu

Feltérképezték az elkövetők és környezetük anyagi helyzetét, vagyonosodásuk idejét, költekezési szokásaikat, pénzforgalmukat. Megállapították, hogy a bűnszervezet három tagja a kábítószer értékesítéséből nagy vagyonra tett szert, azt megelőző életmódjukhoz képest jelentősen meggazdagodtak.

Tréleren az elszállításra váró autók Forrás: police.hu

Az áprilisi elfogásokat követően 2021. május 12-re a Vagyon-visszaszerzési Hivatal munkatársai szerveztek összehangolt rendőri akciót, ez alkalommal pedig a vagyontárgyak lefoglalása volt a fókuszban.

Még a kandalló tűzterét is átvizsgálták Forrás: police.hu

A rendőrök több helyszínen 139 millió forint értékben foglaltak le a három gyanúsítotthoz kapcsolható – és a bűncselekmények elkövetéséből származó – vagyonelemeket, így műszaki cikkeket, ékszereket, személygépkocsikat és quadot, valamint kondicionáló gépeket. A nyomozók ezen túl zár alá vettek több ingatlant is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!