A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ma megkezdődik az 5-11 éves gyerekek tömeges oltása

Budapest, 2021. december 14. Az 5-11 éves gyermekek koronavírus elleni oltásához szükséges Pfizer-BioNTech-vakcina az első adag átvételekor a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban 2021. december 14-én. A legfiatalabb korosztály oltásához szükséges első vakcinaszállítmány ezen a napon érkezett Magyarországra. Az 5-11 év közötti gyermekek immunizálása december 15-én kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Kedden reggel megérkezett az első adag vakcinaszállítmány az 5-11 éves gyerekek oltásához. A 138 ezer adagból 69 ezer gyerek kapja meg az első oltást, a másodikat három hét múlva adják be. 
Vágólapra másolva!

Kedden kora reggel megérkezett az 5 és 11 év közötti gyerekek oltására alkalmas vakcinákból az első szállítmány. 138 ezer adag oltóanyagot küldött a Pfizer. Emlékezhetnek még az év eleji időszakból, hogy ennek a felét félrerakják a második körre, vagyis 69 ezer gyerek oltásához elegendő vakcina jött – közölte az M1 Híradója.

A fiolákat a repülőtérről azonnal egy vecsési logisztikai központba vitték, ahonnan száz autó indult útnak egyenesen az oltóközpontokba.

A Heim Pál Kórházban már kedden be is adták az első vakcinákat. Az első oltottak közül a legfiatalabb gyerek hétéves, a legidősebb pedig már betöltötte a tizenegyet. Mindannyian tudják, hogy mi az a koronavírus. És azt is, hogy miért elengedhetetlen az oltás.

idézi az egyik beoltott gyermeket a Ripost.

A Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója, Nagy Anikó azt mondja: a delta-variáns megjelenése óta egyre több súlyos állapotú gyereket ápolnak a kórházban, de azoknál is bizonytalan a betegség kimenetele, akiknek csak enyhe tüneteik vannak.

Első körben 69 ezer gyermek kaphatja meg a koronavírus elleni oltást. Csak Budapesten 18 ezer gyereket tudnak beoltani karácsonyig.

– mondta Sára Botond fővárosi kormánymegbízott.

A szülők már napok óta regisztrálhatnak az interneten. A gyerekek kijelölt kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál kaphatják meg a vakcinát.

Az 5 és 11 év közötti gyermekek tömeges oltása szerdán kezdődik. Időpontot foglalni szombat óta lehet az eeszt.gov.hu oldalon. Azt kérik a szülőktől, hogy aki teheti, a szülői hozzájáruló nyilatkozatot kitöltve vigye magával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!