A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Aberrált fideszesekről beszél, megint sértegeti a választókat Márki-Zay Péter - videók

Márki-Zay Péter, Brüsszel
Hungarian prime ministerial candidate of the Everybody's Hungary Movement, the mayor of Hodmezovasarhely town Peter Marki-Zay, gives a press conference in Brussels on November 11, 2021. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter megpróbálta letagadni azt, hogy korábban arról beszélt volna, hogy az emberek menjenek kisebb autóval és fürödjenek kevesebbet. Sőt azt is állította, hogy ezt aberrált fideszesek találták ki. A gond ezzel csak az, hogy videófelvétel bizonyítja, Gyurcsány-jelöltje valóban arról beszélt, hogy a rezsicsökkentés megszüntetése esetén előálló magasabb energiaárak miatt az embereknek kisebb autóval kell menniük, és kevesebb vizet kell fogyasztaniuk. Márki-Zay az elmúlt hetekben nemcsak a rezsicsökkentéssel, hanem a hatósági árazással egyetértő szavazókat is folyamatosan gyalázta. Egyébként, ha Márki-Zaynak lehetősége lenne végrehajtania a programját, akkor minden egyes háztartásnak havi szinten 36 ezer forinttal kellene többet fizetnie. 
Vágólapra másolva!

Gyurcsány jelöltje egy hétfői kampányeseményen vette elő ismét a rezsicsökkentés témáját. Márki-Zay a rezsicsökkentést támadó szavaira érkezett kritikákra reflektálva azt mondta:


Márki-Zay szavait azonban jelentősen árnyalja egy korábbi hangfelvétel, amelyen még azt mondta: „Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni" - írta a Mandiner.

Miközben Nyugat-Európában rekordmagasságba emelkedtek a rezsiárak, és szinte pánik tört ki, addig Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje, átverésnek nevezte a rezsicsökkentést. A baloldali jelölt az elmúlt hetekben többször kinyilvánította, hogy ellenzi a rezsicsökkentést. Ha Márki-Zayon múlna, akkor minden háztartásnak 32 ezer forinttal kellene havi szinten többet fizetnie az energiáért.

Márki-Zay nemcsak eltörölné a rezsicsökkentést, hanem azokat is gyalázza, akik támogatják a hazai hatósági áras szabályozást Forrás: AFP/John Thys

Így gyalázkodik Gyurcsány embere

Ezt gondolja a baloldal miniszterelnök-jelöltje azokról, akik alacsonyan tartanák az energiaárakat, és ellenzik a migrációt - mindez Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának Facebook-bejegyzéséből derült ki. A bejegyzésben egy videó is szerepel, amin a baloldali politikus gyalázza a rezsicsökkentés támogatóit.

Folyamatosan gyűlölködik Márki-Zay

Nem először gyalázza a baloldali politikus a rezsicsökkentés támogatóit.

- mondta Márki-Zay Péter egy fórumon Gárdonyban. A baloldali politikus szerint
egy hatalmas átverés csak a rezsicsökkentés.

Gyurcsány jelöltje tehát folytatta a rezsicsökkentés elleni támadásait. Márki-Zaynak tehát nem tetszik az, hogy a magyar családok a rezsicsökkentés révén havi 32 ezer forintot spórolnak meg. A baloldali politikus mindezek mellett a benzinárak hatósági rögzítését is támadta.

Egy brüsszeli energetikai lobbiszervezetnél dolgozott Márki-Zay

Írtunk arról is, hogy Márki-Zay egyik önéletrajzában sem tüntette fel, hogy a rezsicsökkentés környékén az Eurelectric bizottsági tagja volt. Pedig fontos lett volna erről tájékoztatnia a közvéleményt, hiszen a globális szervezet több évtizede bejáratos az uniós vezérkarhoz, rendszeresen fogalmazza meg véleményeit és iránymutatásait az Európai Bizottságnak. Egyre inkább érthetővé válik, a baloldal miniszterelnök-jelöltje miért megy el a falig annak érdekében, hogy megszüntesse a magyarok millióinak komoly segítséget nyújtó rezsicsökkentést, miközben Nyugat-Európában hatalmas krízist okoz az energiahiány és az egyre dráguló árak.

Gyurcsány Ferenc szavait szinte folyamatosan ismételgeti Márki-Zay Forrás: MTI/Balogh Zoltán/Mohai Balázs

Gyurcsány szavait ismételgeti Márki-Zay

Már az előválasztási komédia alatt is tisztán látszott, hogy a baloldal a hatalomra kerülés esetén elsőként a rezsiárakat emelné meg. Ezt a tervüket azóta sem titkolják, már számtalanszor, több helyen beszéltek róla. Persze nem egy friss direktíváról beszélünk, mivel Gyurcsány Ferenc már 2014-ben arról beszélt egy interjú során, hogy a rezsicsökkentés hülyeség, majd azzal folytatta, hogy kormányra kerülve alaposan meg fogják vizsgálni a helyzetet.

- jelentette ki 2014-ben a bukott miniszterelnök.

A rezsivel kapcsolatban Márki-Zay szintén csak főnöke szavait tudta ismételgetni. Ugyan a szavak változtak, de az üzenet ugyanaz marad. Az is látszik, hogy 2014 óta Gyurcsány még inkább gyűlöli a kormány rezsicsökkentési politikáját, ez pedig Márki-Zay szavaiból is visszaüt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!