A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Orbán Viktor: Thuróczy Lajos nemes küldetést teljesített

temetkezés, temető, A rákospalotai köztemető mindenszentek napján
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki részvétét a gyászoló családnak a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnökének halála kapcsán - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. A 96 évesen meghalt Thuróczy Lajost pénteken búcsúztatják a rákospalotai temetőben.
Vágólapra másolva!

- írta Orbán Viktor.

Kilencéves korától kezdve az erdő volt a második otthona, húszévesen pedig már cserkészvezetőként járta szeretett vidékeit, követendő példát adva és a teremtett világ tiszteletére nevelve a fiatalabbakat.

Ahogyan gyakran emlegette, 1958-tól már hivatásos természetjáróként dolgozott, aki nem oda megy, ahova szeretne, hanem oda, ahova kell. Mégsem panaszkodott emiatt soha. Hazánk természeti kincseinek csodálata örömöt, védelme pedig célt adott a mindennapjainak - fogalmazott levelében a kormányfő.

Orbán Viktor azt is írta, hogy Thuróczy Lajosnak nem voltak nagyratörő vágyai, világmegváltó tervei, csak minden egyes nap tett valamit azért, hogy a hazánk, az otthonunk jobb hely legyen.

Azt hiszem, mindnyájunknak hiányozni fog Lajos bátyám örökmozgó természete, kilencven felett is irigylésre méltó szellemi frissessége, fizikai erőnléte, kiváló humora.

Mindig szívesen fogok visszaemlékezni közös élményeinkre, a Dobogókőn, Galyatetőn vagy a Som-hegyen folytatott beszélgetéseinkre

- idézte fel Orbán Viktor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!