33 szír migránst csempészett volna Ausztriába, vádat emeltek ellene

M1-es autópálya, migráns, embercsempész
Vágólapra másolva!
Embercsempészés bűntette miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség egy román férfi ellen, aki 2021 augusztusában harminchárom, Ausztriába tartó szír migránst akart egy kisteherautóval a szerb-magyar határ közeléből az osztrák-magyar határhoz szállítani. A rendőrök Dávod közelében fogták el a csempészt.
Vágólapra másolva!

Minősített embercsempészés bűntette miatt emeltek vádat egy román férfi ellen, aki harminchárom, Ausztriába tartó szír migránst akart egy kisteherautóval a szerb-magyar határ közeléből az osztrák-magyar határhoz szállítani. A migránsok úticélja Ausztria volt.

A vádirat szerint a román férfit egy ismeretlen megbízó vette rá arra, hogy a szerb-magyar határtól migránsokat szállítson a határ közeléből az osztrák-magyar határ térségébe.

A vádlott 2021. augusztus 19-én este a megbízójától kapott egy kisteherautót és egy SIM kártyát.

Az ismeretlen megbízó a vádlott mobiltelefonjára megküldte a migránsok felvételi helyének GPS koordinátáit,

ami alapján a vádlott a szerb-magyar határhoz hajtott.

Itt felvett a kisteherautóba 33 szír migránst, akikről tudta, hogy illegálisan lépték át a határt.

A román férfi elindult velük Ausztria felé, a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség járőrei azonban még aznap este az 51-es főúton, Dávod külterületén megállították a csempészjárművet és őrizetbe vették a vádlottat, a bevándorlókat elfogták.

A járási ügyészség a vádlottat több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta vele szemben.

Ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri, az ügyész 2 év 4 hónap végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta azzal, hogy az embercsempészt Magyarországról 4 év 8 hónapra ki is kell utasítani. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Címlapi képünk illusztráció!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!