A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Brutálisan végeztek egy kutyával Zsákán

bíróság, bíró, kalapács, pult, ítélet, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
Ítéletet hirdetett a Berettyóújfalui Járásbíróság annak a két férfinek az ügyében, akik megkínoztak egy kutyát a Hajdú-Bihar megyei Zsákán - írta a Debreceni Törvényszék a közleményében. 
Vágólapra másolva!

Az ítélet szerint Zsákán, 2020. június 5-én 12 óra 30 perc körül az egyik férfi, az ügy másodrendű vádlottja, a másik férfi tulajdonában lévő közepes termetű puli jellegű kutyának a nyakára egy damilt hurkolt és kihúzta az állatot egy földútra, majd ott kikötötte egy villanyoszlophoz. A damilozó a másik férfi jelenlétében

egy fejszével több csapást mért az állat fejére, aztán az ebet magára hagyták.

A kutyának a damil megsértette a nyakát, a fejsze pedig a fejét, elpusztult. Gazdája, az elsőrendű vádlott később visszament és a kutyája tetemét a közelben lévő búzaföldre vitte, ahol sorsára hagyta.

Az ügyben a Berettyóújfalui Járásbíróság tavaly ősszel, szeptember 8-án tartott előkészítő ülést, amelyen a 25 és a 22 éves férfi nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, a tárgyaláshoz való jogukról nem mondtak le. A bizonyítási eljárás végén pedig bűnösnek mondták ki a két férfit állatkínzásban, amelyet az elsőrendű vádlott bűnsegédként követett el.

Ezért az elsőrendű vádlottat 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét, míg a másodrendű vádlottat 1 év 4 hónap fogházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A másodrendű vádlott vonatkozásában a bíróság a Berettyóújfalui Járásbíróság korábban jogerőssé vált ítéletében kiszabott 1 év 8 hónap börtönbüntetés utólagos végrehajtását is elrendelte, mivela bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. A bíróság döntése nem jogerős, az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére, az elsőrendű vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, társa és ügyvédje viszont enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!