A rozsdamentes acél és réz alkatrészek vastagsága és minősége teszi lehetővé, hogy rendeltetésszerű használat mellett ezen berendezések várható élettartama: örök élet + 1 nap. A gyártásnál lényeges tényező volt, hogy elenyésző legyen azoknak az alkatrészeknek a száma, melyek képesek meghibásodni, elhasználódni, illetve ezek az alkatrészek gazdaságosan pótolhatóak legyenek.
Mára mondhatjuk, hogy nemcsak elterjedt az egylépcsős technológia, de át is vette a hatalmat.
Mindez köszönhető a lepárló torony vagy finomító oszlop használatával elérhető kíméletes, gazdaságos, biztonságos és minőségi desztillálásnak, ezáltal a végtermék magasabb aromaszínvonalának. A kőolaj finomításból és az üzemi rendszerekből a házi pálinkafőzésbe átörökített és meghonosított struktúra tehát gyümölcsözőnek bizonyult.
A pálinka házi főzése önmagában siker és szabadság a hosszú időn keresztül tartó tilalmak után. A 2010-es jövedéki törvényváltozást követően még 12 év szabadságharcra volt szükség ahhoz, hogy a jelenlegi státusz kialakuljon és az Európai Unió jóváhagyásával ismét adómentes legyen a pálinkafőzés házilag. Óriási siker, legyünk rá büszkék.
Ez idő alatt a Pálinka Mester egy egész termékcsaláddá nőtte ki magát és mind a kezdeti békeidőkben, mind a szigorítások és kötelezettségszegési eljárások időszakában növekedett, terjeszkedett és hírét vitte a világban a minőségi hungarikumnak.
Ugyanakkor nem minden a professzionális berendezés, ha nem ismerjük egészében a házi pálinkafőzés menetét, mely lehet hagyományos kisüsti vagy egylépcsős lepárlás. Mindkettő esetében a nívós gyümölcs és színvonalas cefre képezi az erős alapokat. Ennek támogatására az edukáció sem maradt el. A Pálinkafőzés.com csapatán kívül számos cég, illetve oktatási intézmény képzi a magánfőzőket a minőségi pálinkakészítés tudományára.
Megszerzett tapasztalatainkat a későbbiekben versenyeken kamatoztathatjuk, vagy akár tovább képezhetjük magunk pálinka bírálónak, sőt pálinka lovagrendhez is csatlakozhatunk. Örömteli, hogy egyre nagyobb elismerésnek és megbecsülésnek örvend a magánfőzők egyetlen érdekvédelmi tömörülése, a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesülete és Lovagrendje. A pálinka barátok bátran kereshetik ezt a jellemes társaságot, a segítség nem marad el.
A pálinkafőzés is egy szakma, nem is akármilyen. Magasztos, nemes, eredményes. Tanuljunk hát, mert a tanulás meghozza gyümölcsét...és mint tudjuk, a gyümölcsből pálinkát lehet főzni.