Elképesztő szám: idén már több mint 150 ezer migránst fogtak el

Migránsok csoportját fogják el határőrök és rendőrök Ásotthalom külterületén, a Makkoshetesi erdő magyar oldalán 2022 július 2-án., migráns csoport, rendőrség, illegális határátkelők, határőrség, rendészet
Migránsok csoportját fogják el határőrök és rendőrök Ásotthalom külterületén, a Makkoshetesi erdő magyar oldalán 2022 július 2-án
Vágólapra másolva!
Ebben az évben már 150 ezer határsértőt fogtak el, míg tavaly ez a szám több mint 62 ezer volt - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Az úgynevezett balkáni migrációs útvonalon 150 százalékkal nőtt az érkezők száma, de egyre több a menedékkérő az olasz, a görög és a török határon is. Éhínség miatt mintegy 36 millió ember hagyta el otthonát Afrikában, ami hosszú távon súlyos helyzethez vezet - mondta Bakondi György.

A főtanácsadó jellemzőnek nevezte azt is, hogy

a migránsok az Európai Unióból megpróbálnak az Egyesült Királyságba jutni, amit semmi nem indokol, hiszen az unióban nem fenyegeti őket semmi.

„Addig ennek nem lesz vége, amíg az Európai Unió nem küld világos üzeneteket, hogy az illegális határátlépés, a jogszabályok semmibevétele és az embercsempészés tilos” - mondta Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, ahol arról is beszélt, hogy 1123 embercsempészt fogtak el idén eddig, míg tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám 581 volt.

Migránsok csoportját fogják el határőrök és rendőrök Ásotthalom külterületén, a Makkoshetesi erdő magyar oldalán 2022 július 2-án Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Ma már ott tartunk, hogy a magyar börtönökben lévők tíz százaléka embercsempészés miatt került oda. Azok a korábbi prognózisok, amelyek a határhelyzet folyamatos romlására utaltak, megfelelnek a valóságnak” - fogalmazott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!