A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mindössze tíz iskolában engedetlenkedtek

Vágólapra másolva!
A mai napon az egész ország 2180 köznevelési intézményéből összesen tíz helyen vettek részt egyes kollégák a polgári engedetlenségben - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Az oktatás az érintett intézmények zömében helyettesítéssel zavartalanul folytatódott.

Emlékezetes, az országos pedagógus-szakszervezetek polgári engedetlenségre biztatták a tanárokat, de a számok szerint ebben nem sokan vettek részt országszerte.

Mindössze tíz iskolában engedetlenkedtek

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár korábban levélben hívta fel a szakszervezeti vezetők figyelmét arra, hogy a polgári engedetlenség a hatályos jogban ismeretlen tiltakozási eszköz.

Maruzsa Zoltán megkérdőjelezte azon pedagógusok erkölcsi alapját, akik a rájuk vonatkozó jogszabályokat maguk sem tartják be, ráadásul szerinte ezzel a diákoknak is rossz példát mutatnak.

Levele végén az államtitkár azt kérte a szakszervezeti vezetőktől, hogy a jogszabályellenes magatartást, a tanulók erkölcsi értékrendjét negatívan befolyásoló, törvénytelen kezdeményezést ne támogassák.

A pedagógusok már a tavalyi tanév végén is fizetésemelést követeltek maguknak, akkor az érettségi elhalasztása merült fel mint demonstrációs eszköz a részükről.

Ezúttal a tanévkezdés megtagadásának lehetőségét lebegtették, mint polgári engedetlenségi akciót, ebből lett a tíz intézményben megvalósuló akciózás.

A kép illusztráció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!