Nőnek kiadva magát csalt ki pénzt emberektől egy férfi

Internetes csalás, kalózkodás
Munkában egy számítógépes hekker
Vágólapra másolva!
Egy férfi női álnéven regisztrált egy társkereső oldalra, ahol több férfitól is pénzt csalt ki. Az egyik esetben azzal is megfenyegette a férfit, hogy elküldi a rokonainak a levelezéseiket, ha nem küld neki pénzt. Tőle több millió forintot csalt ki.
Vágólapra másolva!

A férfi különféle női neveken regisztrált az egyik internetes oldalon, ezekhez az internetről töltött le képeket. Itt férfiakkal kezdett el beszélgetni, akiktől különböző indokokra hivatkozva pénzt kért. Ezek után már zsarolta őket.

Azt mondta nekik, hogy ha nem küldenek neki pénzt, akkor elküldi a levelezéseiket a családjaiknak és a munkahelyükre.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Az egyik esetben azt ígérte a férfinak, hogy találkozni fog vele, ezért 80 ezer forintot kért, amit meg is kapott. Ezek után az anyja orvosi költségeire kért pénzt, a férfi pedig háromszor utalt neki pénzt, összesen 380 ezer forintot.

A csaló később azt hazudta, hogy felbéreltek arra, hogy adatokat szerezzen a férfitól, amikből leleplező cikket írnának róla. A férfi félelmében 300 ezer forintot utalt át.

A csaló nem érte be ennyivel, hamis ügyvédi iratokat csinált, amiket átküldött a férfinak, és pénzt követelt tőle az ügyvédi költségre. A férfi kétszer utalt neki pénzt, összesen 295 ezer forintot. Végül a csaló azzal fenyegette meg, hogy kiadja a róla megszerzett információkat. A férfi emiatt 520 ezer forintot küldött neki.

A férfi összesen 2.631.090 forintot utalt át a csalónak.

A csaló férfit többek között zsarolással és csalással gyanúsítják. Az ügyészség javaslatára a bíróság 1 hónapra elrendelte a letartóztatását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!