Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Békemenet: Európát bele akarják rángatni egy háborúba, akadályozzuk meg!

bekemenet, békemenet
Békemenet
Vágólapra másolva!
Bayer Zsolt az Origónak adott interjúban elmondta, hogy aki most a régi Európáját szeretné megtartani, visszakapni, megőrizni, átmenteni, annak el kell mennie a szombati Békemenetre. Hozzátette: példa lehetünk Európa számára a béke mellett kiállásban, amely a magyar kormánynak is erőt és támogatást ad a jövőbeni küzdelmekhez.
Vágólapra másolva!

Bayer Zsolt az Origónak adott interjúban a Békemenet fontossága kapcsán kifejtette, hogy az Európában most fennálló helyzettel összefüggésben sokszor eszébe jut, hogy a mítoszok szerint a "mi Európánkat" Zeusz bika képében rabolta el. A publicista pedig most azt látja, hogy Európát az identitásnélküliség és a pillanatba zártság rabolja el éppen egy hétfejű sárkány képében. 

Aki most a régi Európáját szeretné megtartani, visszakapni, megőrizni, átmenteni, annak el kell jönnie erre a szombati Békemenetre.

Bayer Zsolt hozzátette: 

ez az első olyan Békemenet, amely nem pusztán a kormány melletti kiállásról szól - arról is -, hanem a mi Európánkról, amit valakik valamiért el akarnak tüntetni, fel akarnak számolni, meg akarnak változtatni, mind kulturálisan, mind etnikailag, és ráadásul még egy háborúba is bele akarják rángatni. Aki ezt nem akarja, az jöjjön el szombaton a Békemenetre, és mutassuk meg, hogy a normális emberek vannak többségben. 

Orbán Viktor, békemenet
Fotó:  Orbán Viktor Facebook-oldala

Mutassuk meg, hogy az erő velünk van

Bayer elmondta azt is, hogy "Robert Ficóért pedig azért menetelünk" - ahogyan a publicista az Elszabadul a pokol című véleménycikkében is írta -, mert ahogy két és fél évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy háború lesz a szomszédunkban, ahogy egy évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy ebbe a háborúba az Európai Unió eszüket vesztett vezetői egész Európát bele akarják majd sodorni, úgy pár héttel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy itt, Közép-Európában, egy szomszédos ország miniszterelnökét megpróbálják megölni. 

Ez is megtörtént, és innentől kezdve nem szeretném, ha jövő héten valami olyasmi történne, amire ezen a héten még nem gondoltunk, de sajnos ma már minden lehetséges. Mutassuk meg, hogy az erő velünk van!

Az európaiaknak is üzenhetünk, példa lehetünk

Bayer Zsolt kérdésre azt is elmondta, hogy az első Békemenet is elég komoly üzenettel bírt, és ahogyan a miniszterelnök számtalanszor elmondta már, ez a fajta kiállás megóvta a kormányt a fondorlatos kísérletektől. 

Azt gondolom, hogy ennek a mostani Békemenetnek a híre eljut majd a nyugati, normális emberekhez. Mert azt is gondolom, hogy Nyugaton a normalitás még nem veszett el, csak az emberek meg vannak félemlítve, de ha látják, van példa, ha van erő, akkor ha semmi másban, de legalább a lelkükben megerősödnek, és egyszer talán majd ők is eljutnak oda, hogy tartanak egy hasonló menetet, és elmondják a sajátjaiknak, hogy érdemes kiállni.

A Békemenet gyülekezője most szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik a Lánchíd pesti oldalán, majd a menet 13 órakor indul meg, és a Széchenyi téren, az idősebb Antall József rakparton, a Jászai Mari téren és a Margit hídon keresztül éri el a Margit-szigetet. A miniszterelnök délután 15 órától a Margitszigeti Alsó-nagyréten szólal majd fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről