Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Brüsszel a 200 millió eurós büntetéssel migránsgettók létrehozására akarja kötelezni hazánkat

Vágólapra másolva!
Az Európai Unió bírósága politikai döntést hozott, amely felháborító, hiszen még túl is terjeszkedtek a kereseten. Az ellen a Magyarország ellen lépnek fel, amely egész Európát védi nemcsak a biztonsági határzárral, hanem egyéb intézkedésekkel is, és ezeket a dolgokat 2015 óta mondja a magyar kormány.
Vágólapra másolva!

Ez a döntés egy újabb bizonyítéka annak, hogy ez az Európai Unió nem az az Európai Unió, amelyhez annak idején csatlakozott Magyarország

- mondta el a Hír Tv nemrégiben indult új műsora, a Komment csütörtök esti adásában az Origo újságírója, Fónyi-Tisóczki Flóra a Magyarországra kiszabott uniós bírsággal kapcsolatban. A politológus szerint

pontosan azok, akik annak idején meghívták a migránsokat Európába, láthatóan nem tudják kezelni a fennálló problémát. Minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a rájuk nehezedő migrációs nyomást enyhítsék.

Fónyi-Tisóczki Flóra felvetette azt is, hogy miért éppen az uniós választás utánra időzítették az ítélet nyilvánosságra hozatalát. Megemlítette, hogy 

ahhoz hasonló biztonsági és gazdasági helyzetet, mint ami Nyugat-Európában kialakult az illegális migráció következményeként, a magyar emberek nem szeretnének Magyarországon. 

És külön érdekes lesz, hogy a most kiszabott büntetést milyen módon akarják majd behajtani Magyarországon - vetette fel.

migráns, bevándorló
Továbbra is probléma az illegális migráció Fotó: AFP or licensors

Az ellen a Magyarország ellen lépnek fel, amely egész Európát védi

Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ vezető elemzője elmondta Mészáros Nóra műsorvezető kérdésére, hogy az Európai Unió bírósága politikai döntést hozott, amely felháborító, hiszen még túl is terjeszkedtek a kereseten. 

Az ellen a Magyarország ellen lépnek fel, amely egész Európát védi nemcsak a biztonsági határzárral, hanem egyéb intézkedésekkel is,  és ezeket a dolgokat 2015 óta mondja a magyar kormány.

Pindroch Tamás szerint a magyar kormány évek óta azt szeretné megakadályozni, ami a nyugat-európai országokban van, hiszen látható, milyen áldatlan állapotok jöttek létre Németországban, Olaszországban. A mostani döntés is azért született, mert arra akarják kötelezni hazánkat, hogy migránsgettókat létesítsen. 

A műsor másik két vendégével Tikvicki Dóra műsorvezető és elméleti nyelvésszel, valamint Szanyi Tiborral, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) alapítójával a főpolgármester-választás szavazatainak újra-számlálásáról és Lia Thomas, transznemű úszónőnek a párizsi olimpiáról való kitiltásáról is beszélgettek a műsorban.

A 200 millió eurós büntetéssel kapcsolatos beszélgetés-rész 38.24 perctől tekinthető meg!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről